X
 
 

Професор карал студентите си да правят дрога

1037 0
Професор карал студентите си да правят дрога
Снимка: iStock/Guliver
Японски университетски професор може да бъде осъден на десет години затвор, ако се потвърдят твърденията, че принуждавал студентите си да произвеждат дрога, предаде БГНЕС.

Разследващите подозират, че 61-годишният професор по фармакология от университета Мацуяма в Западна Япония е карал студентите си да правят MDMA - известен като "екстази" и още една "дизайнерска дрога" 5F-QUPIC през миналата година. Професорът е заявил пред следователите, че се е опитвал да подобри "образованието" на своите студенти по фармацевтични науки, съобщи официален представител на местното здравно министерство. Наркотиците не са били намерени, и както смятат властите "вероятно са били изхвърлени", добави същият служител, пожелал анонимност.

Дрога под формата на "пукащи" бонбони се разпространява сред децата

Нова дрога зарибяват децата в училищата, като дилърите разчитат на ароматни и любими детски вкусове, алармират родители в социалните мр...

Ако обвиненията бъдат доказани и професорът бъде осъден, го очакват десет години зад решетките.

Японският закон предвижда, че всеки изследовател се нуждае от лиценз, издаден от регионалните здравни власти, за да произвежда наркотици с академични цели.

Синтетичното вещество MDMA действа като стимулант и халюциноген и е ползван при партита, водейки употребилите го до прилив на еуфория. Наскоро екстази е използвано в изследователски проучвания, целящи лечение на страдащи от пост-травматичен стрес.

5F-QUPIC, известен също като 5F-PB-22, е наркотик, подобен на канабиса, забранен в Япония през 2014 година. Японски учени са доказали, че това вещество води до причиняване на пътнотранспортни произшествия.

Близо 10% от децата у нас са опитвали наркотици поне веднъж

Една десета от децата в България са пробвали дрога поне веднъж. Най-масово се употребява марихуана заради ниската ѝ цена, обясни Стефан...

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители