Разберете как може най-бързо и лесно да заспим при силен шум

5039
Разберете как може най-бързо и лесно да заспим при силен шум
Снимка: iStock

Вероятно познавате някого, който може да заспи и на концерт на рок група и трудно го буди дори звъняща с часове аларма. Ако вие не съумявате да заспите дори на шума на морските вълни, да не говорим за силен и неприятен шум, то следва да прочетете нашите съвети.

Как да заспим при силен шум е проблем, касаещ много хора, живеещи в големите градове и изложени на всевъзможни шумове, нарушаващи качеството на съня им и процеса на заспиване. Сънят е в основата на доброто здраве и красотата, концентрацията и работоспособността, което прави въпроса как да заспим при силен шум първостепенен. Нещо повече – докато спите мозъкът продължава да регистрира и обработва шума и това, дори да не ви събуди напълно, оказва отрицателно въздействие върху качеството на съня ви.

Спане с възглавница между краката - полезно ли е?

Как да заспим при силен шум – 5 ефективни решения и работещи съвети

1. Съвсем естествено е да ви препоръчаме тапи за уши. Те са специално създадени за хора, страдащи от безсъние, причинено от силен шум. Ще ви помогнат да изолирате шума и да се отпуснете в прегръдките на дълбок и възстановяващ сън. Недостатъкът е, че няма да чуете и алармата на колата си, тази за дим или плачещото си дете. Или най-малкото алармата си за събуждане. Тоест не е добър вариант, ако живеете сами. Ако се налага – изберете тапи с до 32 децибела, които ще ви позволят все пак да чуете алармата си сутринта, както и важните звуци, пазещи дома и имуществото ви.

2. Ако се чудите как да заспим при силен шум от улицата или от съседите, може да заложите на добра изолация и прозорци, както и на дебели килими и завеси, които да изолират шума. Затварянето на прозорците също ще ограничи шума, който идва от улицата.

3. Заглушете неприятния шум с… друг шум, който обожавате. Пуснете си птичи песни, шум на вълни, любими природни звуци и нагласете така, че да се самоизключи този приятен шум малко преди часа за събуждане. Тревожим се да не се успите все пак.

Кой би предположил, че позата на спане се отразява пряко на здравето ви

4. Ако спешно се нуждаете от решение на проблема как да заспим при силен шум, изпробвайте невероятното въздействие на белия шум. За целта и климатикът ще ви свърши работа. Монотонното и познато бръмчене ще заглуши непознатите шумове, които държат мозъка ви в напрежение, и ще ви помогне да заспите. Мозъкът ни спира да разпознава шума от уредите вкъщи след известно време, което означава, че това бръмчене не пречи на съня ви. Напротив – то блокира чуждите шумове и ви помага да заспите по-лесно и по-бързо, когато се питате как да заспим при силен шум.

5. Ако нищо от това не работи при вас, просто сменете спалнята си. Изберете за сън стая, която е максимално отдалечена от улицата и от съседите. Със сигурност има такава в дома ви.

Лека нощ и сладки сънища!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как е истинското име на Джордж Оруел

Внезапен прилив на сили и още 5 феномена, които се случват на човек преди края му

Кой е най-големият град на остров Гренландия

Кой е най-големият град в Шотландия

Смъртоносен капан: защо котките не трябва да се доближават до прозорци с PVC дограма

3 вида горски плодове за намаляване на мазнините по корема

Ето какво се случва в мозъка, когато вземаме решения за пари или храна

Оливки или черни маслини: Каква е разликата, кое е по-полезно?

Кога НЕ се пекат козунаци за Великден?

Кои са най-лесните начини за боядисване на яйца?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com