Спане с възглавница между краката - полезно ли е?

31562
Спане с възглавница между краката - полезно ли е?
Снимка: iStock/Guliver

Готови ли сте да направите съня си по-комфортен? Поставете възглавница между коленете и ще видите как този прост метод ще ви донесе допълнителен лукс по време на сън.

Позата ви за сън трябва да гарантира удобство на гръбначния стълб, за да се предпазите от болки и схващания. Осигуряване на подходящ матрак за вашата поза за сън и предпочитания е най-добрият начин за супер комфорт. Възглавница между коленете или по-ниско между краката ще свърши същата работа.

Какви са основните предимства от спане с възглавница между краката?

1. Поддържа изправен гръбначен стълб, ако спите настрани.

Ако предпочитате да спите на една страна, сигурно знаете колко е неудобно да “удряте” коленете си цяла нощ. Макар като цяло да е удобна, тази позиция за спане носи напрежение върху по-чувствителните точки на бедрата и раменете. По тази причина е много удобно да поставите възглавница между краката.
С напредване на възрастта се увеличава риска от дискова херния. Спането с възглавница между краката ще помогне за изправяне на гръбначния стълб и ще облекчи болките.

Кой би предположил, че позата на спане се отразява пряко на здравето ви

2. Облекчава мускулното напрежение.

Неудобната поза за сън напряга мускулите и влошава съществуващите мускулни крампи. Възглавницата между краката ще изравни позицията на коленете и ще ви осигури допълнителен комфорт.
Защо позицията на гръбначния стълб е важна? Ако поддържате тялото си изправено по време на сън, ще облекчите напрежението и ще предотвратите болки и наранявания.

3. Намалява болките в коленете и долната част на гърба.

Ако спите по гръб, поставянето на възглавница под коленете или долната част на гърба ще ограничи напрежението на гръбначния ви стълб. Изправеният гръбначен стълб е много важен да пълноценния сън. Ще ви помогне да се събудите сутринта без болка и напрежение.

4. Предпазва бедрата от въртене.

Ако спите на една страна и без възглавница между краката, може да “въртите” бедрата си, което ще причини болка на долната част на гърба и на самите бедра. Ако изравните коленете с възглавница между тях, ще поддържате и бедрата в равна позиция. Така ще намалите напрежението.

5. Помага ви да дишате по-лесно.

Ако дишате затруднено или страдате от сънна апнея, спането с възглавница между краката ще ви помогне. Така ще изправите гръбначния стълб и ще отворите дихателните си пътища.
Ако спите по гръб, поставете възглавницата под коленете вместо между тях. Уверете се, че под главата сте сложили правилната възглавница за оптимален комфорт.

Вредно ли е прекаленото спане?

6. Подобрява циркулацията на кръвта.

Случвало ли ви се е да спите с едната ръка под възглавницата и да се събудите с “изтръпнала” ръка? Това е един от признаците за неправилна циркулация на кръвта.
Ако поставите възглавница под коленете или между краката, ще разрешите този проблем. Вдигайки и разделяйки коленете си, възглавницата ще помогне на кръвта да тече равномерно към долната част на тялото.

Как да спим правилно с възглавница между краката?

1. Легнете на една страна и леко присвийте крака към гърдите.
2. Поставете твърда възглавница между коленете. Възглавницата трябва да е твърда и достатъчно висока да повдигне коленете ви, за да може бедрата да останат паралелни едно с друго в неутрална поза. Ако е необходимо, добавете друга възглавница.
3. Ако тялото ви потъва в матрака и гръбнакът ви се извива на една страна, добавете възглавница под торса, за да може да изправите гръбначния стълб, докато спите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Защо повечето хора нямат първа любов?

Кои са знаците, че някой е силно влюбен в нас?

Коя подправка е по-здравословна: риган, розмарин или босилек

Популярни напитки, които предпазват мозъка от заболявания

Ето кои са 4-те най-опасни зодии според астрологията

Кои 15 храни да ядете, за да качите качествена мускулна маса?

Кои са 4-те зодии, които са най-добри в леглото

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 25 април /валутен калкулатор/

Тази билка помага за ускоряване на регенерацията на нервите

7 храни, които понижават високия холестерол

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com