Символите за здраве и дълголетие според фън шуй

11864
Символите за здраве и дълголетие според фън шуй
Снимка: iStock/Guliver

В съответствие с древната китайска практика на фън шуй, здравната зона в апартамента заема източната страна.

Активиране на здравната зона

Те влияят положително на енергията на тази зона и включват преди всичко дървени предмети, живи растения и зелен цвят в интериора. Фонтаните, аквариумите и водните пейзажи също ще бъдат добри, черни и сини цветове могат да се добавят към декорацията.

Според фън шуй здравният сектор се активира с помощта на специални символични предмети, като: бор, бамбук, нечетен брой праскови, елен, жерав. Така че в източното крило на апартамента можете да окачите картина на природата или да поставите дърво бонсай. Декорирането на масата с пет или девет порцеланови праскови или фигурка на елен ще ви помогне да избегнете болестите.

Полезните цветя според фън шуй

Какво трябва да премахнете от здравната зона?

Когато източната част на апартамента е декорирана правилно, трябва да се внимава да се гарантира, че в здравната зона няма предмети, които влияят негативно върху нея. Така изпъкналите ъгли, стелажи и рафтове, както и греди, висящи над главата ви, влияят негативно на потока на енергията Чи. Ако например ъгъл е насочен към вашия работен плот или легло, опитайте се да се оградите от него: за това можете да използвате въздушни китайски камбани, кристали, всякакви растения.

Ако спалнята във вашия апартамент се намира до банята или кухнята, това също може да навреди на вашето здраве. Особено неблагоприятно е, когато, от една страна, печката, ваната, тоалетната чиния са в непосредствена близост до стената, а от друга страна, леглото. Здравословни проблеми могат да възникнат и ако леглото ви е на мястото, където болният е лежал дълго време. Във всеки случай си струва да поканите свещеник в къщата си и да осветите апартамента, защото може да се окаже, че предишните собственици не са живели добре, не са се разбирали помежду си и това също ще се отрази негативно на вашето семейство.

Какво символизира лотосът според фън шуй и как да го използвате?

За да сте здрави вие и вашето домакинство, трябва често да проветрявате къщата и да миете апартамента по следния начин: добавете 5 капки розово масло в кофа с вода и избършете всички дограми, врати и други стърчащи повърхности. Подновете енергията на дома си със звук - звънете на въздушните камбани във всички кътчета. Проветрявайте рафтовете - ще има положителен ефект върху енергията на зоната за здраве и ще премахне негативната енергия, натрупана през годините.

Не забравяйте, че източникът на болести и проблеми може да бъде нещо извън вашия апартамент. Погледнете през прозореца: какво ви хваща окото? Ако това е детска площадка или парк, тогава това е добре, къщата ви ще е пълна с положителна енергия през цялото време. Ако под прозорците си виждате гробище или хирургически корпус на болница, вземете горните мерки за подобряване на здравната зона.

Ако не планирате да се местите в близко бъдеще, намалите негативното въздействие с помощта на карирани завеси и растения, поставени на перваза на прозореца, за предпочитане цъфтящи: азалии, теменужки и др.

4 неща, които според Фън Шуй НЕ трябва да имате в дома си

„Небесен лекар"

Всеки човек има своя собствена посока на здравето, която се изчислява по годината на раждане. Така че мъжът трябва да добави последните две цифри от годината на раждане и да намали полученото количество до една цифра, след което да извади от 10 - това е вашето число Гуа. Една жена трябва да добави 5 към сумата, намалена до една цифра, ако е необходимо, резултатът отново се намалява до една цифра.

Сега с помощта на полученото число Гуа можете да определите посоката на вашето здраве;

     1 - изток,

     2 - запад,

     3 - север,

     4 - юг,

     5 - запад за мъжете и югозапад за жените,

     6 - североизток,

     7 - югозапад,

     8 - северозапад,

     9 - югоизток.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Подреждането на детска стая не е лесно: не допускайте грешки

Как да се държим с мъж, който ни е наранил?

Плодове, които не трябва да ядете, ако искате да отслабнете

По какво може да се познае старият козунак

Какво задължително се яде на Лазаровден?

Как да проверим яйцата дали са пресни

Борба с времето: Как се променят зъбите с възрастта?

В коя държава официалният език е каталонски

Малко хора знаят къде се намира Бутан, а още по-малко името на столицата ѝ

Какво задължително се прави на Гергьовден за късмет?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com