Какво символизира лотосът според фън шуй и как да го използвате?

4957
Какво символизира лотосът според фън шуй и как да го използвате?
Снимка: Couleur / Pixabay

Лотосът е красиво растение, което расте в езера и е емблематичен символ в много култури. Има голямо цвете с бели, розови или червени венчелистчета. В Китай всички части на растението лотос се използват за различни цели. Цветето се използва като украса, докато други части на растението имат хранителни и лечебни ползи. 

За разлика от много цветя и растения, не е възможно да внесете жив лотос в дома си. Ако искате да работите със символиката на лотоса, можете вместо това да внесете изображение на лотос във вашето пространство с намерение.

Някои от фъншуй значенията на лотоса

Чистота и Съвършенство

Една от традициите на мъдростта, от които фън шуй черпи, е будизмът. В будистката традиция лотосът е символ на просветлението, защото може да расте и да създаде перфектен цъфтеж дори в най-влажната кал. Това е едно от осемте благоприятни будистки съкровища и много буди и бодхисатви са изобразени седнали върху лотос.

Брак и плодородие

Китайското име за лотос звучи като комбинация от думите, означаващи връзка и мир, така че е дошъл да представлява мирен съюз. В изкуството и декоративните предмети лотосовите пъпки често са символи на плодородието и потомството. Шушулките със семена от лотос също символизират плодородието.

Кои са най-честите грешки у дома според Фън шуй, които да избегнете

Изобилие

Лотосът също се свързва с изобилието и плодовитостта на лятото. Това растение има много дарове, които да ни предложи. През лятото цъфти и дава семена едновременно и всички части на растението се използват за храна, декорация или лечебни цели.

Състрадание и мир

Куан Ин, бодхисатва на състраданието, често е изобразяван държащ или седнал върху лотос. Връзката между Куан Ин и лотоса направи това цвете символ на състрадание. Мантрата на състраданието на Куан Ин, „Om Ma Ni Pad Me Hum“, означава „бижу в лотоса“.

Използване на символа лотос във вашия дом

Ако имате езерце в двора си и сте в подходящия климат, да имате езерце с лотос е много благоприятно. Тъй като тази опция не е достъпна за повечето от нас, можете също да внесете изображението на лотос в определени части от дома си.

В спалнята

Можете да добавите изображение на лотос или цветя в спалнята си, за да внесете повече мир и хармония в живота си. Вашата спалня ви представя във фън шуй, така че всичко, което добавите в тази част от дома си, може да бъде много мощно. Ако сте нов във фън шуй, често е добра идея да започнете със спалнята. Спалнята също е свързана с връзката ви с партньора и поставянето на произведения на изкуството, включващи чифт лотосови цветя в спалнята, може да символизира спокоен и щастлив съюз.

Къде не бива да поставяте огледалото според Фън шуй

В центъра на дома

Можете също да внесете хармония в целия си дом, като добавите изображение или скулптура с лотос в центъра на вашия дом. Центърът на вашия дом е важна зона според фън шуй, защото това, което правите тук, отеква в цялото пространство. Като поставите изображение на лотос тук, можете да зададете намерението да внесете мир и хармония във вашия дом.

Във вашата зона за медитация

Ако имате зона за медитация, това е идеалното място да включите изображения на лотос. Лотос в тази област може да подкрепи намерението ви да се свържете с повече мир и удовлетворение. Лотосът е символ на вашата вътрешна красота и съвършенство, които винаги присъстват, дори във времена на предизвикателства.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как да запазим козунака мек за по-дълго време?

Коя е столицата на Киргизстан

Кога се минава под масата на Великден?

Лесно боядисване на яйца със салфетки - всеки може да го направи

За какво да внимаваме при варенето на яйца за боядисване

По какво може да се познае прясното агнешко месо

Как се пише: усъвършенстване, усъваршенстване или осъвършенстване?

Какви са тънкостите при печене на козунак, които го правят уникален

Тайната на дълголетието на най-възрастната жена на планетата

Топ 5 оригинални идеи за оформяне на козунаци

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com