Според слуховете: Турската диета, с която Лили Иванова е винаги във форма

53578
Според слуховете: Турската диета, с която Лили Иванова е винаги във форма
Снимка: iStock/Guliver

Мнозина се възхищават на примата на българската естрада Лили Иванова. Тя удивява не само с уникалния си глас, но и с невероятното за възрастта си тяло. Тя не наддава повече от  46 килограма вече 30 години и не си позволява да не е в перфектна форма! Разбира се, тук не говорим единствено за ген, а и за огромни усилия от нейна страна.

От ухо на ухо се носят истории за крутите ѝ правила за хранене и за нейната невероятна мания да се качва на домашния кантара поне по 20 пъти дневно. Звучи наистина маниакално, но за да бъде толкова години на върха и да продължава да радва почитателите си, както и да привлича много нови такива, няма как да си позволява волности. 

5 супер напитки с вода за плосък корем

Всяка жена мечтае за плосък корем като на модел от списания. Основната тайна на професионалните модели е, че те никога не излизат от до...

В действителност, Примата съвсем насериозно брои калориите в менюто си, но за информация на интересуващите се, правела това предимно за здраве, а не от някаква суета. Ден след ден, с времето диетата на Лили станала неин ежедневен спътник, истински навик и по никакъв начин не ѝ създава проблеми.

Хора до Примата споделят, че е голяма фенка на турските и арабските кулинарни шедьоври. Ясно е, че в диетата на певицата не се включват разни кебапи, шишове, дюнери и други мазни храни. В хранителния режим са включени единствено здравословни ястия от сорта на булгур, хумус, леблебия и подобни храни.

Същите тези хора продължават с разкритията си, че Лили предпочита булгура, без значение как е наготвен. Булгурът е зърнена култура, която се приготвя от различни видове твърда пшеница, използвайки попарване, изсушаване и натрошаване. Булгурът присъства в средиземноморската, близкоизточната и индийската кухня много активно, а преди много години е бил основна храна и по нашите земи. Българите са го варили с различни подправки.

Интересното е, че тази зърнената култура не притежава никакъв холестерол, мазнините, които съдържа, са минимално количество. Значително е количеството на калия и натрия, също така и на белтъчини и витамини. Освен него, естрадната икона не отказвала и ястия, приготвени с нахут. И той е богат на много ценни вещества. За полезните турски манджи се грижи един от най-популярните столични ресторанти, където вече добре знаели нейните предпочитания.

Вие сте на диета? Ето кои са най-малко калоричните храни - зеленчуци, плодове и продукти

Какво представляват калориите? Нашата храна е източникът на енергия, необходим за поддържане на основните жизнени функции. В резултат ...

Пред журналисти, Лили Иванов споделя, че спазва строга диета, но това е нейният информиран избор. Не е трагедия и няма да се оплаква. Човек винаги е изправен пред някакъв избор и се налага да се лишава от едно или от друго. В менюто ѝ не присъстват тестени изделия, сол и захар. Не е яла месо от 1998 г и то защото не е сигурна дали е с добро качество в магазините. Установила е, че не наддава от сирене, само че трябва да е изкиснато. Позволява си да хапне шоколад и мед, за да ѝ доставят енергия за сцената.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Дерматолог разкри дали трябва ли да измиваме косата си два пъти с шампоан

Топ 5 на най-полезните плодове през пролетта (СНИМКИ)

Спрете стареенето: 5 съвета за грижа за косата, които ще ви подмладят с няколко години

Тази притча ще преобърне живота ви

Стихотворение за 26 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 26 април 2024

Таро съвет за всяка зодия за 26 април 2024

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 26 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 26 април /валутен калкулатор/

Подреждането на детска стая не е лесно: не допускайте грешки

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com