Стани SUPer майстор във водата

1525
Стани SUPer майстор във водата
Снимка: Actualno

Искате ли да тренирате, да прекарвате време сред природата, докато се забавлявате с приятели? SUP-ът е за вас? Ако за първи път чувате за този спорт, става въпрос за Stand up Paddle boarding. Подобно на сърфа, карате дъска, но с помощта на гребло и без наличието на вълни. Което го прави много по-достъпно - може да го практикувате както на море, така и на някое близко езеро, река или язовир.

Всъщност Stand up Paddle boarding не започва като спорт. Някои казват, че бордовете са били използвани от хавайските инструктори по сърф за придвижване, докато били във водата и учели учениците си. След известно време тази активност официално се превръща в спорт и оттогава бързо набира популярност и става известна сред хората на всички континенти.

Ние от Аctualno искаме да сме наясно с всичко ново и интересно, затова, верни на себе си, се качихме на SUP. Избрахме язовир Пчелина, който е близо до София и определено впечатлява с красотата и спокойствието си. Получихме подробни напътствия от инструктора Дамян от SUP Rental Слънце, който нагледно ни показа какви са тънкостите на този воден спорт.

Дамян подготвя дъските.

Ако за първи път се качвате на SUP, както нас, трябва да знаете, че балансът е важен. И то много. Докато се осмелите да се изправите върху дъската, първоначално може да гребете на колене.

След като свикнете, което става бързо, ще разберете защо този спорт е толкова приятен и може да се практикува от всички - деца и възрастни. Ще се наслаждавате на изумителната природа около вас, докато се придвижвате с помощта на греблото (има специфичен начин на гребане, който може да научите от инструкторите на SUP Rental Слънце).

Карането на SUP е не само забавно, но също така има много ползи за тялото ни. Това е страхотна кардио тренировка, изгаряте много излишни калории, развивате вестибуларния апарат, гъвкавостта, издръжливостта и баланса си. За разлика от други спортове, при практикуването на SUP вероятността от контузии е минимална, тъй като не подлага сухожилията и връзките ви на прекомерно или неочаквано натоварване.

ТУК МОЖЕ ДА НАУЧИТЕ ОЩЕ ЗА ПОЛЗИТЕ МУ

За да постигнете увереност на дъската и да овладеете всички тънкости на този воден спорт, се доверете на нашите приятели от SUP Rental Слънце. Те организират редовни тренировки, а също така специални еднодневни или двудневни събития с различи активности. 

Може да резервирате екипировка за предстоящата почивка или да получите удобен за вас час за обучение или тренировка при професионалистите от SUP Rental Слънце ето ТУК.


Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Спрете стареенето: 5 съвета за грижа за косата, които ще ви подмладят с няколко години

Тази притча ще преобърне живота ви

Стихотворение за 26 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 26 април 2024

Таро съвет за всяка зодия за 26 април 2024

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 26 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 26 април /валутен калкулатор/

Подреждането на детска стая не е лесно: не допускайте грешки

Как да се държим с мъж, който ни е наранил?

Плодове, които не трябва да ядете, ако искате да отслабнете

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com