Тайните съставки на всяко отлично ястие

1232
Тайните съставки на всяко отлично ястие
Снимка: iStock/Guliver

Ако питате, „скучното ястие“ е най-лошото нещо, което някой може да нарече храна. Прекарваме толкова много време в планиране на менюта, внимателно измерване на съставките и почистване след това, че храната ни е по-добре да е ароматна! За щастие, не е нужно да изоставяте безвкусното ястие изцяло. Добавянето на няколко съставки ще превърне вашето предястие или предястие от „ох“ във „великолепно“. Независимо дали искате да издигнете едно такова ястие до нови висоти, ето няколко подсилватели на вкуса, които всеки трябва да има в кухнята си.

Изненадващи употреби на содата

Екстракт от ванилия

Грешките, които ще развалят всяка храна при готвене

Добавяне на твърде много сол Добавянето на твърде много сол към ястието ви не само ви кара да изпиете чаша вода, но е и наистина нездр...

Постоянно удовлетворяващ тълпата, той е достатъчно сладък, за да задоволи желанието ви, без да добавя купища захар. Добавете няколко капки към обикновено мляко, плодово смути или овесена каша.

Сос Уорчестър

Има причина сосът Уорчестършир да е една от най-универсалните подправки наоколо: Започва като ферментирали в оцет аншоа и включва люти чушки, чесън, лук, сол и захар. Въпреки че мисълта за комбиниране на сладко, пикантно и… ами… аншоа… може да е достойна за настръхване, трябва да признаем, че е вкусен в замесването на хляб и Bloody Marys.

Гъби

Гъбите са пълни с умами (един от петте основни вкуса, заедно със сладост, соленост, киселинност и горчивина), което обикновено се свързва с месото. Независимо дали ги ядете самостоятелно или добавите към лазанята си, ще оближете пръстите си.

Най-хитрите трикове, с които ще улесним живота си в кухнята

Казват, че архитектите покриват грешките си с бръшлян, а готвачите с майонеза. За съжаление, не всички вкусови неуспехи могат да бъдат ...

Балсамов оцет

Не се заблуждавайте, балсамовият оцет не е добър само за салати. Работи с всичко. Сериозно, всичко. Перфектната комбинация от сладко и пикантно, можете да го използвате върху пилешко, плодове или дори в шоколада! Изберете винегрет, глазура или сироп... кулинарното небе е границата тук.

Цитрусови плодове

Всеки, който иска да добави малко аромат към вечерята си, трябва да вземе малко лимони, лайм или портокали. Освен че придава на всяко ястие безспорен плодов привкус, киселината в цитрусовите плодове може да помогне за балансиране и подобряване на вкуса на храната ви.

Зеленчуков бульон

Няколко прости хитрини, с които ще превърнете всяка гозба в перфектна!

За да приготвите нещо вкусно, просто да следвате рецепта, невинаги е достатъчно. Има някои тънкости, които не са написани в рецептата, ...

Ако искате да добавите нюанс към задушените броколи, сварете ги в зеленчуков бульон. Този трик придава нотка на вкус, която няма да надмогне останалата част от храната.

Какво ще стане, ако ядете авокадо всеки ден

Вино

Всеки знае, че пръскането с вино може да подобри пилешкото, но добавянето на около четвърт чаша към тигана след сотиране на зеленчуци или готвене на месо ще премахне хрупкавите парченца от тигана, като в крайна сметка ще върне този вкус обратно в ястието. Но преди да хвърлите старо вино в рецепта, препоръчваме да изберете бутилката си внимателно. Вкусът на виното играе роля в ястието, така че ако не обичате да го пиете, вероятно няма да ви хареса да го ядете. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 20 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 20 април /валутен калкулатор/

Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си

Как да не се ядосваме, ако ни обидят?

Най-красивите места в Испания

Колега или колежка – кое е правилното?

Кога започват да излизат кърлежите

Митовете за кърлежите: Могат ли да скачат или да летят?

Яденето на твърде много захар причинява ли диабет?

Как да варим картофите, така че винаги да стават меки

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com