Топ 12 породи кучета, които не пускат косми

64861
Топ 12 породи кучета, които не пускат косми
Снимка: Pixabay

Породи кучета, които не пускат косми и нямат специфична миризма. Продължете да четете, за да разберете кои са те.

1. Китайски гребенест

Това нежно създание не обича самотата и се привързва към един човек за цял живот. Чувства се страхотно в градски апартамент: няма миризма и не отделя косми. Кожата на коридалиса изисква специални грижи: ще трябва да закупите специален хипоалергенен шампоан, лосион за загар, както и дрехи за ходене през студения сезон.

2. Йоркширски териер

Малките и смели кучета ще се харесат на всички членове на домакинството. Но поради вродения си ловен инстинкт, те не се разбират добре с домашните гризачи. Козината на йоркито е гладка и копринена, не пада и се счита за хипоалергенна.

3. Пудел

Пуделът е уникална порода, тези кучета са много чисти, без мирис и не им пада косъма. Имат жив и остър ум и обичат активните игри на чист въздух.

Трябва да се грижите за козината на вашия домашен любимец: срешете къдриците 2-3 пъти седмично и го носете на кучешки фризьор веднъж на всеки 2 месеца.

Най-опасните кучета за отглеждане

4. Басенджи

Представителите на тази порода са чисти като котка и не понасят водни процедури. Тези кучета имат сложен характер и трудно се поддават на обучение. Имат нужда и от активна разходка поне по два часа на ден. Басенджи са късокосмести породи, което означава, че грижите за тях са минимални: трябва да разресвате мъртвите косми веднъж на две седмици.

5. Малтийски

Това е прекрасна порода, с която може да се справи дори дете или възрастен човек. Козината изисква постоянно внимание, ако не я разресвате, тя ще започне да пада на бучки. По-добре е да издърпате дълъг бретон с мека еластична лента.

6. Ердел териер

Представителите на тази порода са силни и смели кучета, склонни към доминиране. Ако собственикът е без опит, домашният любимец ще се превърне в дявол. Натоварвайте кучето психически и физически, за да не му остават сили за шеги и мръсни номера. Що се отнася до подстригването: гъстият подкосъм изисква специално внимание и трябва да се разресва.

7. Стафордширски бултериер

Зад заплашителния му вид се крие мило и дружелюбно куче, което се разбира добре с деца и други домашни любимци. Стафордите имат къса коса, така че изискват малко грижи: мийте лапите им след разходка, разресвайте ги периодично и ги изкъпвайте напълно, когато има силна миризма.

8. Уест Хайленд Уайт Териер

Тези териери също не се отнасят добре с други домашни любимци. Ако вече имате домашен любимец, по-добре не рискувайте. Уест Хайленд Уайт Териерът не линя, но е препоръчително козината да се подстригва редовно.

9. Португалски васерхунд

Това куче е отгледано специално за риболов, лесно контактува и се подчинява безпрекословно на собственика си. Въпреки вълнообразната си гъста козина, тези кучета не линят и нямат мирис.

Едни от най-красивите породи кучета!

10. Грифон петит барбансон

Грифоните са подходящи дори за неопитни собственици на кучета. Те се разбират добре с всички членове на семейството, но само един човек се счита за собственик. Представителите на тази порода имат твърда козина, така че се препоръчва подстригване.

11. Джак Ръсел Териер

Тази порода е отгледана за лов на лисици, поради което имат неспокоен характер. Трябва да им се даде много физическа активност, в противен случай ще хабят енергия за шеги. За щастие грижите за гладкокосия звяр са минимални: душ след разходка и периодично четкане.

12. Мексиканско голо куче

Представителите на тази порода имат коса само на главата под формата на кичур. Това са общителни, спокойни и непринудени кучета. Поради липсата на кожено палто, кожата изисква специални грижи - тя трябва да бъде защитена от слънце и студ.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Готвач разкри какви са тайните на вкусното агнешко месо

Стихотворение за 1 май

Любовен съвет за всяка зодия за 1 май 2024

Таро съвет за всяка зодия за 1 май 2024

Можете ли да кихнете с отворени очи?

Еремия 2024 г.: Традиции и обичаи

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 1 май /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 1 май /валутен калкулатор/

Корона на безбрачие: 7 причини, поради които връзката ви завършва с пълно фиаско

Трик, който ще удължи живота на възрастната ви котка

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Готвач разкри какви са тайните на вкусното агнешко месо
Готвач разкри какви са тайните на вкусното агнешко месо

Ако знаете как правилно да приготвите агнешкото месо, вкусът му няма да има равен. Ще се получи една незабравима феерия от аромати, галещи небцето. Ако...