Едни от най-красивите породи кучета!

65848
Едни от най-красивите породи кучета!
Снимка: Pixabay

Класирането на кучета по красота е, разбира се, въпрос на лични критерии и вкусове. Често такъв избор играе важна роля в решението какво куче да си осиновите – а това наистина не е лесна задача главно, защото важно значение имат няколко фактора.

Бъдещият стопанин трябва да вземе предвид такива характеристики на породата като размер, индивидуални черти, склонност към определен начин на поведение и т. н., да разбере дали точно това куче ще бъде идеалният избор за семейството. Например, много хора харесват стройни кучета с голяма, мека козина – или пък напротив.

Знаете ли кои кучета се смятат за най-красивите в света? Красотата е относителна, независимо дали в животинския свят или сред хората - но някои породи кучета се смятат за по-красиви от други. Ето кои са те.

Померански шпиц

Наричан още немски шпиц-джудже, това е много шармантно и чаровно куче. Отличава се със своята миловидност и малък размер, в допълнение към меката си и обемна козина. Произхожда от Германия и, според някои кинолози, е най-старото куче в Централна Европа.

Чау чау

Средна до голяма по размер, това е друга рунтава порода, приличаща донякъде на симпатично лъвче. Кучетата от тази порода имат учудващо лилав език, много са верни на стопаните си, но по характер могат да бъдат независими и упорити. Произхождат от Китай.

Кои са най-умните кучета - познайте ги

Бигъл

Много бдителна порода, поради първоначалното й предназначение в Англия през ХVІ век – за лов на дребен дивеч, съответно с основна задача да тича след зайци и лисици. Това е много харизматична, весела, интелигентна и привързваща се порода. Има къса козина в смесени черни, кафяви и бели цветове, и клепнали уши. Една от най-красивите породи в списъка – ето защо тези кучета често участват във филми. Те са интелигентни и общителни, което ги прави много игриви, така че се нуждаят от значително свободно пространство.

Сибирско хъски

Красотата на този „сибиряк“ се крие главно във факта, че прилича на симпатичен вълк – очите му са поразителни, в различни оттенъци на синьото, които могат да варират и да преливат от един нюанс в друг. Това е изключително интелигентно куче и винаги готово за тичане, тъй като се използва за теглене на шейни в снега.

Акита ину

Японската порода акита ину е друг претендент за най-красивото куче в света. С малък или среден ръст, животното налага благородство с внушителната си осанка. Неговата изключителна характеристика е верността към стопанина, символ на произхода му като ловно куче от ХVІІ век. Днес то е послушен, отзивчив и добър компаньон.

Най-сладките породи кучета!

Санбернар

Голям и много симпатичен, санбернарът е едно от онези кучета, които, въпреки едрите си размери, са естествено дружелюбни, спокойни и общителни. Що се отнася до красотата, то смесва своята естествена харизма с тази на мощния си и необикновен външен вид - с бели фонови цветове, светлокафяви петна и тъмни сенки по главата си. Санбернарите произхождат от Швейцария, където и до ден-днешен се използват за кучета-спасители за издирване на хора, затрупани от снежни лавини.

Самоед

С невероятна бяла козина, самоедът е типично „снежно“ куче, произхождащо от Северна Русия и Сибир. В миналото е използван главно за теглене на шейни и при лов. В допълнение към характерната си бяла козина, той има естествен израз на муцуната, наречен "усмивката на самоеда" – поради типичното разположение на очите и устата. Това е много жизнено и будно куче - но не трябва да се използва като пазач именно поради своята общителност: лесно се сприятелява с непознати хора.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 30 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 30 април /валутен калкулатор/

Никога не се разделяйте: 3 знака, че любовта ви ще преживее всички изпитания

Как да останат зеленолистните зеленчуци в хладилника свежи за една седмица?

Какво ще се случи с тялото, ако ядете скара 4 дни подред?

Какво се случва, ако натъркате бананови кори по лицето си?

4 зодии, които са благословени с най-креативните умове

За да продължите напред: 4 начина да спрете да мислите за бившия

Само тези зодии знаят как да пазят тайна

10 работни метода да накарате котка и куче да пият вода, ако не искат

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com