Управлявайте настроението си: Магията на усмивката

2062
Управлявайте настроението си: Магията на усмивката
Снимка: iStock

Според науката не само доброто настроение предизвиква усмивка, но и обратното. Усмивката може значително да промени вътрешното състояние на хората. Време е да разберете как да използвате тази проста магия.

Защо усмивката е добра?

Днес хоарата са затиснати от много стрес и проблеми. Всички хора бързат за някъде, нямат време да забележат красотата и положителното около себе си. Ние сме твърде стегнати, нервни, така че рядко се усмихваме. Трябва да се промени възможно най-скоро, така че животът ви да започне да се върви към по-добро.

Децата са щастливи - те се усмихват хиляди пъти на ден, което е много. Те гледат на света през призмата на знанието и възгледите им са чисти. При възрастните е трудно да се получи това, тъй като те виждат какви са недостатъците на обществото и поведението на хората.

Усмивката подобрява здравето ни. Ето как!

Според учените, усмивката се появява на лицето като реакция на нещо положително. Това засяга всички системи на тялото едновременно, защото се изпраща сигнал до част от мозъка, наречена хипоталамус. Неговата дейност е тясно свързана с най-важните системи на тялото.

Проведени са много тестове и изследвания, по време на които учените са успели да открият, че този процес работи и в обратната посока. При усмивка, човек ще се почувства по-добре емоционално и физически.

Това не е магия или измислица, тъй като преди известно време експертите установиха, че например правата стойка подобрява интелектуалните способности и повишава самочувствието. Същото се случва и с усмивка. Когато се усмихнете нарочно, в началото няма емоционална реакция, но с времето тя ще започне да се появява.

Освен това, усмихвайки се, вие привличате хората. В хода на много изследвания е установено, че хората по-често избират от двама непознати по снимка този, който е усмихнат. Започнете да се усмихвате поне заради това, защото хората около вас ще ви протягат ръка. Това е важно не само в сферата на любовта, но и в работата.

Как да постигнем усмивка като на холивудска звезда

Усмивката може да удължи живота, да подобри емоционалното и физическото състояние. Тя удължава нашата младост, забавя процеса на стареене в тялото, което ни прави красиви. Тези, които се усмихват повишават мускулния тонус на лицето. Получава се вид лифтинг на лицето и то напълно безплатно.

Полезни експертни съвети

Усмихвайте се пред огледалото. Ако не усещате цялата сила на усмивката, направете я така, че да видите външния резултат. Ако изпитвате тъга, докато сте на работа, оттеглете се в тоалетната, само за да надникнете в огледалото и широко да се усмихнете. Ефектът ще бъде невероятно силен, защото ще се видите в целия ви блясък.

Спомнете си нещо хубаво от живота. За да се усмихнете, трябва да си спомните нещо изключително приятно и позитивно. Може да е целувка, забавен момент от живота или от филм. Няма значение какво ще изберете, но ако се усмихнете искрено, ефектът ще бъде много по-силен.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Никога не се разделяйте: 3 знака, че любовта ви ще преживее всички изпитания

Как да останат зеленолистните зеленчуци в хладилника свежи за една седмица?

Какво ще се случи с тялото, ако ядете скара 4 дни подред?

Какво се случва, ако натъркате бананови кори по лицето си?

4 зодии, които са благословени с най-креативните умове

За да продължите напред: 4 начина да спрете да мислите за бившия

Само тези зодии знаят как да пазят тайна

10 работни метода да накарате котка и куче да пият вода, ако не искат

Какви са основните разлики между Северния и Южния полюс

Коя е най-малката държава в Африка

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com