Как да постигнем усмивка като на холивудска звезда

7857
Как да постигнем усмивка като на холивудска звезда
Снимка: iStock/Guliver

Усмивката е най-силното оръжие на човека, което би му отворило много врати, било то в бизнеса, в създаването на приятелства или за това просто да създаде добро впечатление на някого.  И за да сте убедителни и да успеете да постигнете това което искате, не е достатъчно само да покажете хубавите си зъби, а да знаете как да се усмихнете така, както го правят големите звезди в Холивуд. Но как да се сдобиете с чаровна усмивка?

И така, най-важното за една красива усмивка е симетрията, защото изкривената гримаса, с която често се опитваме да се усмихнем на някого, изкривява лицето ни и не е естетична. Знаете ли, че в хубавата и широка усмивка участват до 40 мускула на лицето и за да се научите да се усмихвате правилно, трябва да ги подложите на лека тренировка? А знаете ли как да направите това?

Кучето ви обича, когато се усмихвате – вижте какво казват специалистите

Животът никога не може да бъде твърде „забързан“ с най-добрия приятел на човека наоколо. Освен тяхното гушкане и лигави цел...

Застанете пред огледалото и с върха на пръстите си, притиснете краищата на устните си от двете страни.  Задръжте така, пребройте до седем и отпуснете, като също задържите за седем секунди. Повторете така 5 пъти. Това е едно от най-добрите и лесни упражнения, с което ще успеете да коригирате леките изкривявания и да фиксирате своята красива усмивка. След като приключите с повторенията, просто затворете очи за няколко секунди и след като ги отворите, отново се усмихнете.  По този начин, тялото и съзнанието ви ще запомнят кои мускули трябва да използват, за да може да възпроизведат усмивката такава, каквато вие искате да бъде.

Друго много важно условие за красивата усмивка е тя да бъде естествена и да излъчва само положителна енергия. Как да постигнете това ли? С помощта на тренировки, при които докато се умихвате, си припомняте само хубави моменти от вашия живот. Спомнете си забавни моменти от вашето детство, срещите и екскурзиите в планината с приятели, целувката на вашата половинка или усмивката на детето ви и т.н. По този начин винаги, когато се усмихвате, вие ще излъчвате щастие и радост, а усмивката ви ще грее на вашето лице в пълния си блясък и ще има желания ефект върху другите.

Състоянието на зъбите също е от много голямо значение за една красива усмивка. Затова, трябва да ги поддържате здрави, за да бъдат красиви и да озаряват лицето ви, когато се усмихвате.

И накрая още един съвет за прекрасна холивудска усмивка, който се отнася до грима, който използвате. Запомнете, че тъмните цветове, придават мрачен вид на лицето и са подходящи повече за вечерен грим. През деня използвайте свежи и леки цветове, като розово, прасковено или бежово.

Кои са най-вредните за блестящата усмивка храни и как да я опазите?

Здравата блестяща усмивка е една от най-добрите украси на лицето ви. Върху здравето и цвета на зъбите ви влияят редица фактори – ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как се нарича най-здравото великденско яйце из България?

Топ 3 на зодиите, които са най-трудни във връзка

Ново начало в любовта за зодия Рак, ето какво ги очаква до края на годината

Как да имаме най-шарените великденски яйца

Големи промени в любовния живот на скорпионите до края на годината

Отново е на мода боядисването на яйцата с фолио - ето как се прави

Всичко ги разстройва: Най-лабилните зодии

Колко време се пече агнешкото месо, за да е най-сочно

Как да имаме най-шарените великденски яйца?

Не сте очаквали: Топ 4 на най-страхливите зодии

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com