Добрев: Народът е най-важен за "Белене"

4447
Добрев: Народът е най-важен за "Белене"

По-важно е народът първо да се произнесе за АЕЦ "Белене".

Това каза на пресконференция министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев.

Според него предложението от петък е редно да бъде изтеглено, след като има над 500 000 легитимни подписа за референдум. Според Добрев темата на референдума трябва да бъде прецизирана. Това е тема на Народното събрание и те ще я формулират по законосъобразен начин, заяви Добрев.

Държавният глава Росен Плевнелиев днес призова "Парламентът да не излиза с решение за водене на преговори с частен инвеститор, преди да се проведе референдум за АЕЦ "Белене". "Имаме над 500 хиляди валидни подписа за референдум. Следователно трябва да направим референдум. Иначе - ще нанесем удар по демокрацията в България. Практически вече сме в процедура по референдум", каза още Плевнелиев и добави: "Трябва да се съобразим с хората – те искат референдум".

Референдумът по проекта АЕЦ "Белене" трябва да се проведе бързо и отделно от парламентарните избори. Това заяви от своя страна премиерът Бойко Борисов във Велико Търново. Борисов каза, че ще нареди до провеждането на допитването, преговорите по проекта да бъдат спрени. "Трябва сега да се спрат всички преговори, защото след петък, когато Лили Павлова отчете над 500 000 гласа, а те как са ги събрали на всички стана ясно. Както си плащат за избори станишевите хора, така си плащат и за референдум, но имат много пари – плащат. Но така или иначе, спазвайки Конституцията, референдум трябва да се проведе.

Редактор: Петър Проданов

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com