Четвърта банка дава студентски кредити

34296
Четвърта банка дава студентски кредити

Четири станаха банките в България, които отпускат студентски кредити по програмата за кредитиране на студенти и докторанти с държавна финансова подкрепа в партньорство с Министерството на образованието, предаде Стандарт нюз. 

За студентски кредити с държавна финансова подкрепа може да се кандидатства в Банка ДСК, Райфайзенбанк България, Алианц Банк България, а от днес и в Пощенска банка. Моделът на субсидиране е базиран на Закона за кредитиране на студенти и докторанти, обясниха от банката.

От финансовата институция предлагат студентския кредит с фиксирана лихва от 7% за целия период на кредита. От него могат да се възползват студенти и докторанти, обучаващи се на територията на България, в университети, акредитирани от Министерството на образованието и науката. Кредитите по програмата за студентско кредитиране ще се отпускат за плащане на семестриалните такси или за издръжка в случай на раждане или осиновяване на дете.

Кандидатстващите трябва да бъдат български граждани, граждани на друга страна членка на ЕС, на Исландия, Лихтенщайн, Норвегия или Швейцария, на възраст под 35 г., които се обучават в редовна форма на обучение, нямат придобита същата образователно-квалификационна или научна степен, не са прекъсвали обучението си и не са били отстранени. Всички одобрени кредитополучатели са освободени от заплащане на такси, комисиони или други разходи, свързани с отпускането и управлението на кредита.

Размерът на заемите за семестриални такси ще бъде равен на дължимите такси за оставащия срок на обучение на кредитополучателя съгласно учебния план на съответната специалност и образователно-квалификационна или образователна и научна степен. Съответно размерът на кредита за издръжка ще се формира като сбор от семестриалните издръжки за оставащия срок на обучение на кредитополучателя.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com