Софийските училища "осъмнаха" с бомби

14733
Софийските училища "осъмнаха" с бомби

Сигнали за поставени взривни устройства заваляха днес в столичните училища. До 14.30 часа са били подадени сигнали за бомба в девет училища, съобщи началникът на Регионалния инспекторат по образованието в София Ваня Кастрева, предаде Mediapool.

Две от училищата са в една сграда - Първа английска гимназия и 112-то основно училище "Стоян Заимов". Другите училища, за които са получени сигнали за бомба, са Софийската математическа гимназия, 31-во СУЧЕМ "Иван Вазов", 38-мо училище, Професионалната гимназия по прецизна техника и оптика "Ломоносов" и 9-та Френска гимназия.

31 СУЧЕМ е проверено и взривно устройство не е открито. Учебните занятия там продължават. Занятията не са били преустановени и във Френската гимназия. Софийската математическа гимназия и Националната професионална гимназия по прецизна техника и оптика остават затворени за 24 часа.

Последният сигнал е от преди около половин час и е за 45-то Основно училище в София. Сигналите са от различни райони на София и са подавани от хора с различни гласове.

Директор на училище продава скрап за прощално тържество

Бързо полицейско производство е образувано срещу бившия директор на закритото през май тази година основно училище в каварненското с. Б...

Кастрева предположи, че, ако ученици са се обадили, е заради предстоящи класни и контролни работи.

Друга версия за телефонната "офанзива" е, че автори на злонамерените обаждания за взривни устройства са закъснели след снощния концерт на звездата Дженифър Лопес в "Арена Армеец". Тази сутрин те са се успали и за да не им пишат неизвинени отсъствия, са пуснали сигналите, коментират тийнейджъри.

Очаква се от столичната полиция да съобщят подробности около организирано подадените сигнали.

Затварянето на училищата създаде проблем на родителите на по-малките деца, които трябваше да мислят варианти как да си ги приберат.

Поканиха столетница да тръгне на училище

105-годишна шведска баба получи покана за започване на предучилищно обучение, съобщи Local. В писмото към Анна Ериксон било посочено, ...

Редактор: Десислава Ушатова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com