Уют, зеленина, топлина: ЧДГ "Монтесори" очаква вашите деца за новата учебна година

9236
Уют, зеленина, топлина: ЧДГ "Монтесори" очаква вашите деца за новата учебна година
Снимка: Actualno.com

Битката на родителите да класират децата си в ясла или детска градина в София е наистина тежка и огромна част от малчуганите не успяват да намерят място в държавно детско заведение. Разбира се, родителите им се насочват към частните градини, в които обаче местата също са малко, така че често семействата се оказват в патова ситуация, в която детето им няма къде да посещава детско заведение, но няма и кой да го гледа през деня. Е, светлина в тунела има и тя се нарича ЧДГ "Монтесори" - филиал ул. "Нов век" 3.

Става дума за изключително разработена детска градина, която от съвсем скоро разполага с пространство за най-разнообразни почасови дейности и за по-големите деца, така че да е от полза на всички от 2 години до четвъртокласници.

Филиалът на ЧДГ "Монтесори" в кв. Овча купел не е просто детска градина. Още с влизането в двора човек веднага усеща уют и чувство за дом, а това е изключително важно за израстването на децата. Дворът е приказен с много зеленина, голяма градина за игра на децата, овощни дървета, пътечки и растителност. Освен основната, в която е детската градина, вече функционира и съвсем нова сграда, предназначена за почасови грижи и индивидуални или групови занимания на деца в предучилищна възраст, както и за малчугани от 1 до 4 клас.

Снимка: Actualno.com

На 13 май, събота, от 10:30 ч. ще има Ден на отворените врати в градината - всеки може да заяви желание и да посети мястото лично, за да разговаря със специалистите на място и да разбере точно какви почасови занимания могат да се провеждат и какви групи ще се сформират.

С отварянето на нова сграда към ЧДГ "Монтесори" в кв. Овча купел се дава възможност деца от още по-широк възрастов диапазон да се обучават и да се радват на прекрасната база далеч от уличния шум и прах. Самата детска градина е вече разработена, а по-големите деца в новата сграда ще се възползват от всички удобства, които има на ул. Нов век 3 и ще работят заедно с доказаните професионалисти, за да развиват артистичните, интелектуалните и, разбира се, социалните си умения.

Новата сграда за почасовите занимания на по-големите деца, снимка: Actualno.com

Разположението на детската градина е ключово, тъй като сградата се намира в близост до основни столични булеварди, но едновременно с това е заобиколена от природа, давайки на децата уникалната възможност да се чувстват като на "зелено училище". А за родителите, които карат наследниците си с автомобил, е предвиден огромен паркинг, на който спокойно да спрат и да оставят детето си. Това е още едно предимство спрямо повечето детски заведения в София.

Детската градина разполага и със собствена кухня, отделни входове за различните възрастови групи и денонощна охрана.

Снимка: Частна детска градина "Монтесори"-"Овча купел"/Facebook

Групите в градината са малки - до 12 деца, за да може всяко да получи персонално внимание и грижи от специалистите в ЧДГ "Монтесори" в кв. Овча купел. В новата сграда за по-големите пък заниманията ще са още по-гъвкави и съгласувани с децата и родителите, за да може да се откликне максимално на нуждите на семействата и изискванията на преподавателите.

Големият плюс на ЧДГ "Монтесори" в кв. Овча купел е, че дава реална възможност по-големите деца да се занимават с различни почасови занимания, докато родителите им са на работа. Ако пък има семейство с две деца в различна възрастова група, то отново в тази детска градина може да се намери вариант и двете да бъдат посрещнати топло.

Част от прекрасния двор, снимка: Actualno.com

И понеже знаят, че родителите имат много въпроси и е най-добре да видят с очите си базата на градината, от ЧДГ "Монтесори", филиал Овча купел, организират специален Ден на отворените врати. Както вече споменахме, той ще се проведе на 13 май (събота) от 10:30 ч. на ул. Нов век 3. В този ден всички родители, които искат да разгледат уютното място, на което се намира филиалът на ЧДГ "Монтесори", могат да го направят свободно. По време на този Ден на отворените врати родителите ще могат да задават своите въпроси и да разберат всичко, което ги интересува относно почасовата грижа за по-големите деца, както и програмата при по-малките.

Записванията за новата учебна година 2023/2024 вече текат с пълна сила. Побързайте и осигурете място на вашето дете в уютната и спокойна ЧДГ "Монтесори" в кв. Овча купел.

Снимка: Частна детска градина "Монтесори"-"Овча купел"/Facebook

За повече информация даваме контактите на детската градина:

Асоциация "Образователен център Монтесори" ЧДГ "Монтесори"; гр. София - 1614, кв. Овча купел, ул."Нов век" №3

Телефони: 0885655696 и 0889595505

e-mail: dg_montessori@abv.bg; montessori-ovchakupel@abv.bg

Официален сайт: ЧДГ и ЧОУ "Монтесори"

Частно основно училище "Монтесори": Залагаме на уникалността на всяко дете

Частно Основно училище 'Монтесори'' (ЧОУ "Монтесори") се намира в сградата на НУКК – Италиански лицей в кв. "Горна баня". ...

Снимка: Actualno.com

ОЩЕ: Как в ЧДГ "Монтесори" работи девизът "Помогни ми да се справя сам"

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com