В Перник откриват ВУЗ за медсестри и акушерки

2413
В Перник откриват ВУЗ за медсестри и акушерки

Нов ВУЗ за медсестри, акушерки и кинезитерапевти ще отвори врати в Перник. Общинският съвет одобри създаването на висше училище по обществено здраве в миньорския град.

Новият ВУЗ ще се реализира на три етапа. Тази есен в Перник ще се обучават 100 студенти от Факултета по обществено здраве към Медицинския университет в София. През 2018 г. ще бъде изграден самостоятелен учебен корпус на територията на общинската болница за лечение и рехабилитация „Профилакториум".

Недоволство в мината в Перник

Забавени заплати и ваучери за храна доведоха до протест на миньори в мината в Перник. За януари ни дадоха половин заплата и това е, спо...

Практическото обучение и студентските практики към ще се провеждат в областната болница „Рахила Ангелова", съобщава "Монитор".

Освен бакалаври и магистри, в новия ВУЗ са предвидени и обучения за повишаване на квалификация на здравни кадри от сферата на спешната помощ. Щe ce cъздaдaт ĸвaлифициpaни здpaвни ycлyги зa бъpзo peaгиpaнe пpи eвeнтyaлни aвapии, бeдcтвия, тepopиcтични aĸтoвe и ĸaтacтpoфи. Πpeдвиждa ce и въвeждaнe нa нoви пpoфecии ĸaтo „Лeĸapcĸи acиcтeнт", „Упpaвлeниe нa здpaвнитe гpижи", „Tpyдoвa мeдицинa и paбoтocпocoбнocт", „Meдицинcĸa pexaбилитaция, бaлнeoлoгия".

Ако проектът се реализира, това ще е вторият университет в Перник. Преди няколко години беше открит Европейският политехнически университет.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com