Днес в Берлин управляващите ще обсъждат бежанската криза

3007
Днес в Берлин управляващите ще обсъждат бежанската криза
Снимка: Gettyimages

Днес в Берлин ще се проведе среща на партиите от управляващата коалиция в Германия.

Участниците в срещата ще обсъдят политиката към мигрантите и бежанската криза в страната. Преодоляването на миграционната криза е национална задача на Германия. Това заяви канцлерът Ангела Меркел вчера в обръщение към гражданите на страната, пише БГНЕС.

Европейският съюз се събира на среща за имиграцията на 14 септември

Вътрешните министри на Европейския съюз (ЕС) се срещат спешно на 14 септември, за да обсъдят „безпрецедентната“ криза с беж...

„Федералните провинции, общините, държавата – всеки тук е длъжен да даде своя принос (в решаване на проблема)“, каза Меркел и съобщи, че германските власти са в тясна връзка с районите по този въпрос.

Въпреки увеличаването на разходите заради притока на бежанци, правителството на ФРГ според Меркел не възнамерява да се отказва от плановете за постигане на балансиран бюджет. Ние не можем просто да вземем и да кажем “тъй като пред нас стоят трудни задачи, балансираният бюджет или въпросът за държавната задлъжнялост въобще вече не играе роля“, каза още Меркел. Трябва по нов начин да очертаем приоритетите, подчерта тя.

Правителството на ФРГ очаква до края на годината да получи до 800 000 молби за предоставяне на статут на бежанец. По данни на германското вътрешно министерство от началото на годината в Германия са пристигнали 413 000 кандидати за този статут. Приблизително една трета - 112 000 идват от Сирия.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа