Николай Косев: Мечтаното Габрово е възможно, когато гледаме в една посока

8460
Николай Косев: Мечтаното Габрово е възможно, когато гледаме в една посока
Снимка: Личен архив

Николай Косев е на 37 години. Роден е и е израснал в Габрово. Казва, че обича духа на града – хората, улиците, сградите, преплитането на история и бъдеще в него. Никога не си е помислял да напуска.

Дълги години развива бизнес в Габрово. Смята, че има и добър управленски опит. "Подавал съм ръка на обществени каузи, на хора от уязвими групи", споделя Косев.

Още: Човекът, за когото Габрово говори

Той влиза в кметската надпревара на местните избори през октомври 2023 г. - "защото знам, че съм тук не заради пътя, който стои пред мен, а заради пътя, който съм извървял", казва Косев.

"Наясно съм с трудностите, които ще срещнем. Знам срещу какво се изправям, но знам и че сега е моментът да повярваме заедно и да действаме. Не трябва да слушаме само скептиците. Алтернатива има. Само с действие можем да постигнем целта си. Да превърнем Габрово в града, който габровци заслужават - с нов тип решения и друг тип политици. Габрово, с което да се гордеем. Габрово, в което децата ни утре ще живеят по-добре от нас днес", заяви кандидатът за кмет в обръщение към избирателите.

"Аз идвам от бизнеса, борейки се всеки ден с нови и нови предизвикателства, но никога не съм се отказвал, защото зад гърба ми стоят семейства, които трябва да живеят нормално. С болка наблюдавам как градът ни с всяка изминала година се обезлюдява - не можем да задържим младите, да върнем успешните габровци тук. Превръщаме се в град със застаряващо население", казва той.

И пита защо след като толкова европейски средства влизат в Габрово, хората изчезват. "Защо улиците ни са пусти, сградите на любимите ни училища са като призраци от миналото, защо до селата ни не достигат средства, а светлинките мъждукат тук-там, защо апатията е обхванала града ни? Тъжно е".

Според него отговорът се крие в друг тип управление, "с хъс и енергия – прозрачно, почтено, отговорно, професионално и най-вече отворено към хората". "Ще работим с хората и за хората", казва Косев.

"Големите промени не стават за един ден, за една година и даже за един мандат, но задължително започват през изграждането на една нова представа. А ключът към нея е в отговора на въпроса какво искаме от общинската власт - да работи в името на частния интерес, в името на малкия партиен и приятелски кръг, или да реализира обществения?

Габрово е нашият общ дом, мястото където можем да сбъднем мечтите си, Габрово е бъдеще, Габрово е гордостта от славното минало. Но Габрово трябва да бъде спокойно и сигурно настояще, с качествени условия на живот. Община, която се развива и привлича нови хора, място за иновации и реализация. Габрово трябва да е на хората и от малкото село, и от крайния квартал, и на младите, и на възрастните, и на семействата, и на бизнеса. Мечтаното Габрово е възможно, когато сме заедно и гледаме в една посока.

Затова влизам в това предизвикателство - с чисто сърце и дълбоката си убеденост, че аз и моят екип можем и знаем как да постигнем това", казва Косев.

Николай Косев е кандидат за кмет на община Габрово, издигнат от коалиция БСП ЗА БЪЛГАРИЯ, ПП“БЪЛГАРСКИ ГЛАС“, КП“БЪЛГАРИЯ НА РЕГИОНИТЕ „ПП“МИР“, ПП“БЪЛГАРСКИ СОЦИАЛДЕМОКРАТИ“, КП“НЕУТРАЛНА БЪЛГАРИЯ“, ПП“КОНСЕРВАТИВНА БЪЛГАРИЯ“, ПП“ПАРТИЯ НА ЗЕЛЕНИТЕ“. Подкрепен е от ПП „ИМА ТАКЪВ НАРОД“.

Още: Всички кандидати за кмет и общински съветници на местните избори 2023 в Габрово

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com