Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Градинар издаде коя е най-добрата защита от листни въшки

14 май 2024, 11:18 часа

Отглеждането на растения може да се окаже наистина сложно, ако не знаете някои хитрини, свързани с предпазването им от вредители.

В тази връзка днес ще споделим с вас няколко естествени метода, които ще ви помогнат да се справите с листните въшки, явяващи се като сериозен унищожител на растенията.

Как да се справите с листните въшки?

Още: Напръскайте още сега с това и цяло лято ще забравите за листните въшки

Разтвор от тютюн

Този разтвор върши чудеса. От вас се изисква да си набавите три цигари, чиито тютюн да изпразните в еднолитрово шише с вода. Оставете така за 2-3 дни и след това прецедете. Пресипете течността в бутилка с пулверизатор, за да ви е по-лесно използването.

С течността пръскайте листата на растенията. Резултатите съвсем скоро ще са налице.

Разтвор от коприва

Още: Листните въшки ще изчезнат от розите и малините, ако ги напръскате с това

Още едно средство, за което опитните градинари са категорични, че е повече от ефикасно. Отново ще ви е нужно еднолитрово шише с вода. Добавете му шепа коприва и оставете така за два дни. След като прецедите, е готово за прилагане. Спреят ще предпази листата на растенията от листни въшки.

Калинки

Знаете ли, че калинките са едно от най-добрите средства в борбата срещу листни въшки? За да ги примамите в градината си, може да засадите люцерна в близост до зеленчуците, които отглеждате. Много скоро проблемът с листните въшки ще бъде решен.

Надяваме се нашите съвети да са ви от полза и съвсем скоро да намерите решение на проблема.

Още: Без пръскане и химия: Как да се отървете от листни въшки за минути??

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес