Органични или химически торове са по-подходящи за розите

4659
Органични или химически торове са по-подходящи за розите
Снимка: БГНЕС

Подхранването на розите е важно, защото ние им даваме всички необходими хранителни вещества. Торенето на розите е от голямо значение, ако искаме издръжливи, здрави (без болести и вредители) розови храсти, които произвеждат изобилие от тези невероятно красиви и ароматни цветове. Избирането на правилния тор за рози е важно и има няколко неща, които трябва да имате предвид, когато торите рози.

Още: Кога и как да подрежете розите, за да се радвате на обилен цъфтеж цяло лято

Избор на тор за рози

В момента на пазара има голямо изобилие от торни смеси за рози. Някои от торовете за рози са органични и не само съдържат храна за розовите храсти в сместа, но и материали, които обогатяват почвата.

Обогатяването на почвата, както и добрата грижа за микроорганизмите, които живеят в почвата, е много полезно! Здравата, добре балансирана почва осигурява ключът към кореновите системи да поемат всички необходими хранителни вещества, от които се нуждаят, като по този начин създават по-здрав и по-устойчив на болести розов храст.

Повечето химически торове за рози имат това, което е необходимо за розовия храст, но се нуждаят от малко помощ с материалите за обогатяване и изграждане на почвата. Използването на брашно от люцерна заедно с избрания тор за подхранване на рози е чудесен начин да дадете както на розовите храсти, така и на почвата някои важни хранителни вещества.

Препоръчва се също редуване на типа химически тор за рози, използван за торенето им, непрекъснатото използване на една и съща тор може да доведе до натрупване на нежелана сол в почвата. Уверете се, че поддържате добър дренаж на почвата около вашите рози или в цялата ви розова леха, ще помогнете за предотвратяване на това натрупване. Заедно с добавянето на брашно от люцерна по време на първото пролетно подхранване или последното ми подхранване за сезона, добавете 4 или 5 супени лъжици (59-74 мл.) суперфосфат.

Още: Ето как да се справите с болестите и вредителите по азалията

Английска сол и брашно от водорасли, добавяни между редовните наторявания, могат да доведат до допълнителни резултати. Вземането на решение кой продукт да се използва за наторяване на рози става личен избор. Когато намерите продукти, които работят добре за вашите розови храсти, придържайте се към тях и не се тревожете за най-новата реклама около нови продукти за торене на рози. Основното нещо при подхранването на розите е да поддържате розовите храсти добре наторени и здрави, така че да имат много издръжливост, за да изкарат през зимата (сезона на покой).

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ГРАДИНАРСТВО:

Най-успешните дни през май за градинарство според календара за сеитба

Лунен календар за градинари - какво трябва да направите в градината през май 2024

Розите ще цъфтят като луди, ако заровите това до тях

Засаждане на картофи през май 2024: Най-добрите дати

Може ли да се варосват овошките през Страстната седмица?

Ябълковият оцет е много полезен за градината: 5 страхотни идеи как да го използвате

Имате домати в градината: Ето как да предотвратите гниене

Какво да засадим до прецъфтяващите пролетни цветя: 8 зашеметяващи идеи

Каква е причината за къдренето на листата при доматите?

Съставката, с която доматите ще узреят по-бързо

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com