Чесън, мед, лимон и вода – защо се нуждаем от тези съставки

27621
Чесън, мед, лимон и вода – защо се нуждаем от тези съставки
Снимка: iStock/Guliver

Ако искате да се предпазите от всички онези настинки и грипове, които са част от студените месеци, трябва задължително да подсилвате имунната си система. Не е добра идея обаче да разчитате изцяло на имуностимуланти, които можете да си купите от аптеката, тъй като те не могат да ви дадат това, което биха могли да ви предложат натуралните продукти.

Чесън, мед, лимон и вода са продуктите, които всеки трябва да консумира през зимните месеци, ако иска да бъде здрав. Техните прочистващи и здравословни функции са несравними и силно необходими за организма ни.

Чесново мляко – защо всички го пият?

Не можем да отречем факта, че съвременната медицина и фармацевтична индустрия помагат за лекуването на множество заболявания. Понякога ...

Ако консумирате тези продукти в комбинация, ефектът им ще е много по-осезаем. Важно е обаче да ги приемате сутрин на гладно, защото тогава действат най-добре.

Защо да приемаме чесън, мед, лимон и вода?

Нека първо поговорим за меда и лимоните. Пчелният продукт има засилена прочистваща функция. Когато човек се събуди от сън, в тялото му са останали шлаки, които е нужно да бъдат прочистени. Именно меда допринася за това. Освен всичко останало, той е богат и на витамини. Когато го комбинираме с топла вода и лимони, действието му е още по-засилено.

Отвара с лимон и чесън прочиства кръвоносните съдове

Киселината в лимоните спомага за атакуването на мастните наслагвания, които затлачват тялото. Ако консумирате редовно лимони, вие ще си гарантирате крепко здраве.

Kой колко чесън може да яде?

Народната медицина препоръчва да се яде чесън възможно най-често: той е лек за сто болести, спасява от главоболие, хрема, настинки, але...

Има обаче още една добавка, която ще окаже също толкова благоприятно въздействие върху вас, както лимоните, меда и топлата вода. Става въпрос за несравнимия чесън. Когато говорим за консумация на чесън на празен стомах, е важно да споменем, че тя се препоръчва единствено на хора, които не страдат от никакви храносмилателни проблеми. В противен случай е много вероятно зеленчукът да предизвика дразнене и дискомфорт.

Ако не искате да имате неприятен дъх в устата след сутрешната консумация на чесън, можете с последните глътки от топлата вода с лимон и мед да изядете 1 – 2 цели скилидки, без да ги дъвчете, а само да ги преглътнете.

Ако дъхът за вас не е проблем, намачкайте скилидките чесън, добавете мед, лимон и топла вода и изпийте тази свръх полезна напитка, която гарантирано ще подсили имунитета ви и ще ви помогне да се справите с настинки и грипове.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Кафе с мляко - как е правилно да се пие

10+ МАЛКИ ТАЙНИ да свалим кръвното у дома БЕЗ ХАПЧЕТА

3 съставки, които ще направят почти всяко ястие полезно за сърцето

При какви заболявания НЕ трябва да се яде кашкавал

Тормоз от магнитни бури - Тактиките да се справите с тях

Може ли чаша топла вода сутрин да предотврати хроничен запек?

Какво ще се случи с тялото ви, ако пиете редовно жасминов чай?

Колко зеленчуци трябва да се ядат на ден

5 подправки, които трябва да сложите в кафето за плосък корем

Отрицателни последици: Какво се случва, ако не ядете мазнини

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com