Какво се случва с тялото ни, ако пием стафидена вода всяка сутрин (ВИДЕО)

64485
Какво се случва с тялото ни, ако пием стафидена вода всяка сутрин (ВИДЕО)
Снимка: iStock/Guliver

Стафидата представлява гроздов плод, който е изсушен, след като е набран от растението. Те имат вкус, наподобяващ прясното грозде, но са по-сладки. Произвеждат се в много региони по света. Стафидите могат да се ядат сурови или да се използват в готварството, печивата и в пивоварството.

Хората са открили стафидите случайно - когато те намерили сушено грозде на лози около 2000 г. пр. н. е. Витамините, фибрите и минералите, които са в изобилие в този сушен плод, го правят чудесна суперхрана, която лекарите и диетолозите обичат да препоръчват на своите пациенти.

Можем да направим стафидите още по-полезни, ако ги накиснем във вода за една нощ. Водата разтваря всички минерали и хранителни вещества на стафидата и засилва здравните свойства на този мощен плод.

Ползи за здравето от стафидата

Черният дроб и червата ви ще се отърват от токсините по-лесно

Детоксикиращите свойства на стафидите се обясняват с голямото количество антиоксиданти и диетични фибри, които се намират в този сушен плод.

Антиоксидантите помагат на черния ни дроб да работи правилно и напълно да изпълнява неговата детоксикираща функция, докато влакната добавят обем към изпражненията и увеличават броя на движенията на червата, спомагайки за прочистване на дебелото черво.

Приета на празен стомах водата със стафиди ще действа още по-бързо - просто не забравяйте да ядете накиснатата стафида във вода заедно със стафида.

Ще получите прилив на енергия

Учените и спортните експерти смятат, че стафидите могат да служат като добър заместител на енергийните закуски. Стафидите съдържат голямо количество фибри и микроелементи и нямат добавена захар или изкуствени аромати, за разлика от много енергийни барове, което ги прави перфектна здравословна закуска.

Стафидовата вода, приета сутрин, ще ви зареди с енергия за следващия ден, като можете също да опитате да я приемете преди енергична тренировка.

Нивото на лошия ви холестерол ще се понижи и кръвното ви налягане ще се стабилизира

8 доказани ползи за здравето от фурмите

Фурмитe ca eдин oт oнeзи плoдoвe, кoитo ca хeм ужacнo вкуcни, хeм изключитeлнo пoлeзни зa нaшeтo здрaвe. Cлaдкoтo лaкoмcтвo e дoбър изт...

Проучвания и клинични изследвания показват, че стафидите са богати на фибри, калий, фитонутриенти и антиоксиданти в сравнение с други обичайни закуски. Хората, които редовно ядат стафиди, имат по-ниско кръвно налягане в сравнение с тези, които ядат минимални количества от този сушен плод. Нещо повече - яденето на стафиди понижава нивото на окисления холестерол с ниска плътност, което значително намалява риска от развитие на сърдечно-съдови заболявания.

Как да си приготвим вода от стафиди

Проучванията и опитът на хората, които редовно ядат стафиди доказват, че това е истинска суперхрана с много ползи за здравето. Не забравяйте обаче, че въпреки че стафидовата вода може да служи като добра хранителна добавка към вашата здравословна диета, тя не е заместител на лекарствата.

Ако имате проблеми с черния дроб, сърцето, кръвното налягане или други органи или системи на вашето тяло, насочете се към лекар!

източник: brightside.me

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Важна информация за коклюша: Опасен и силно заразен

Кои чайове ще ви помогнат в борбата с напълняване

Кои чайове са изключително полезни за здраво сърце

Кои са най-полезните чайове за черния дроб

5-те най-лоши закуски за здравето

Билката, която е полезна при почти всяка болест

Защо не е полезно да се ядат само плодове?

Плодовете, които НЕ трябва да се ядат след 50 години

Листата и цветовете на този плод са полезни за простатата - берете ги през пролетта

Над каква дневна доза кофеин не е добре да преминаваме?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com