Пет закона на добрата тренировка

8184
Пет закона на добрата тренировка
Снимка: iStock/Guliver

Всяка силова тренировка включва определяне на ключови принципи, които трябва да се спазват. Това важи особено за упражнения за бодибилдинг, които излагат спортиста на голямо претоварване на гръбначния стълб. Кои са основните принципи на добрата тренировка?

1. Загряване

Ежедневна рутинна процедура за красота

Независимо дали едно момиче ходи на козметик или не, тя все пак се грижи за себе си у дома. Маски за лице, професионална или обикновена...

Винаги започвайте физическите си упражнения с загрявка. Не трябва да си позволявате да започнете да тренирате спонтанно, защото можем да рискуваме много сериозно нараняване. Загрявката трябва да се отнася главно до частите от мускулите, които възнамеряваме да тренираме. Ставите и сухожилията, които трябва да бъдат опънати, също се броят. Също така е важно да стимулирате кръвообращението, така че един от най-добрите методи за обучение са кардио упражненията. Най-често се изпълнява във фитнес залата с помощта на машини като бягаща пътека, гребна машина, велосипед. 

2. Коригирайте обучението според собствените си възможности

Постепенно приспособявайте упражненията към възможностите на тялото си. Това важи особено за силови тренировки, вдигане на тежести и тренировки за издръжливост. Освен това не прекалявайте с броя на тренировъчните дни в седмицата. Упражнението през ден е най-добрият метод. По този начин даваме на мускулите почивка и предотвратяваме претренирането, което не само демотивира, но и води до значително отслабване на тялото и вследствие на това губим ефективност.

3. Концентрация и точност

Понякога фитнес и фитнес клубовете се третират като място за социални срещи. Обучаваният обаче трябва да се концентрира върху упражненията  и да следва точните инструкции. Ако упражнението не се извършва концентрирано и в съответствие с указанията, то става два пъти по-нeефективно и не дава очакваната ефективност. 

Най-добрите въглехидрати, които трябва да приемете след тренировка

Яденето на протеин след тренировка води до растеж или поне поддържане на мускулната тъкан. Все още имате протеини в кръвта от храни пре...

4. Техника и повторение

Прекалено бързото упражнение е малко вероятно да доведе до добри резултати. Техниката трябва да подобрява темпото. Това важи особено за силовите упражнения, които трябва да се изпълняват бавно и спокойно. Прекъсванията между сетовете също са важни. Също така не трябва да забравяте постоянно да увеличавате броя на повторенията. Без този важен елемент няма да постигнем очаквания напредък и ще започнем да се демотивираме, губейки вяра в подобрение.

5. Регенерация и разтягане

Не пропускайте да правите няколко упражнения за разтягане след тренировка. По този начин ще избегнем наранявания и наранявания и придържането към този принцип на добрата тренировка е много важно. Винаги, когато е възможно, е добре да използвате сауна и масаж.

Почивката е много важна за силовите тренировки.В културизма почивката е времето на мускулен растеж. Говорим за т.нар процес на свръхкомпенсация. Може да отнеме до седем дни или повече, но това време е необходимо за изграждане на мускулните влакна. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Над каква дневна доза кофеин не е добре да преминаваме?

Само 1 лъжичка от това на ден ускорява метаболизма и помага за отслабване

Тази ядка сваля холестерола - яжте я веднага след ставане от сън

Ябълков оцет за сваляне на пикочната киселина - как се пие

Всички ядем тези храни, но те влошават паметта

Мазните храни, които са полезни за кръвното

Кой е най-добрият лек за схванат врат

Това са най-добрите храни за забавяне на стареенето

Лекар: Сутрин НЕ ставайте от леглото, докато НЕ направите това

Витамините и храните, които разреждат кръвта

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com