Страдате от алергии през пролетта? Направете това и ще успокоите симптомите

2476
Страдате от алергии през пролетта? Направете това и ще успокоите симптомите
Снимка: cenczi / Pixabay

Ако вие или някой от семейството ви страда от алергии, вероятно бихте опитали всичко, което е необходимо, за да намалите страданието му. За щастие има някои съвети за почистване, които могат да ви помогнат да се справите с алергените в дома си, които предизвикват алергични реакции. Изброихме някои съвети за почистване, които могат да ви помогнат да се отървете от алергените, а с това и от алергичните реакции.

Честота

Първото нещо, което трябва да запомните, е, че почистването всъщност може да влоши симптомите ви. Когато почиствате, праховите частици и алергените ще се движат наоколо и ще изпълнят въздуха. А това със сигурност ще ви причини някаква алергична реакция. Затова се уверете, че почиствате редовно. По този начин в дома ви няма да има толкова много прах и алергени и реакцията, която имате към почистването, ще бъде намалена. Или можете да носите маска, докато почиствате, за да сте сигурни, че няма да вдишате алергени.

Инструменти за почистване

Важно е да обърнете внимание на вида на уредите и продуктите, които използвате за почистване на дома си. Необходими са ви уреди и продукти, които няма да влошат симптомите ви. Прахосмукачката, която използвате, трябва да има филтър за фини частици. Ако не разполагате с такъв вид прахосмукачка, трябва да използвате двойна торбичка. Микрофибърните кърпи и кърпичките за еднократна употреба привличат много прах, а статичното полепване ще направи така, че прахът да остане прикрепен към кърпата или кърпичката, докато не я изхвърлите или изперете. Ако искате да използвате маски или ръкавици, докато почиствате, трябва да използвате такива за миене или за еднократна употреба. Латексовите разновидности могат да предизвикат дразнене на кожата. Когато перете, опитайте се да използвате перилни препарати, които нямат оцветители и не са ароматизирани. Защото тези неща определено ще допринесат за появата на алергични реакции.

7 храни, които всички имаме в хладилника, но трябва да изхвърлим още днес

Когато използвате почистващи продукти, трябва да избягвате такива, които съдържат много химикали. Като амоняк, формалдехид, натриев лаурил сулфат и натриев хипохлорит. Просто проверявайте етикетите на почистващите си продукти, преди да ги използвате. По този начин ще избегнете нежелани алергични реакции.

Пространства в дома ви

Когато почиствате, може да се окаже, че почиствате всяка стая в дома си по един и същи начин. Това е лесно и бързо. Но използването на един и същ метод и продукти за всяка стая в къщата всъщност може да предизвика алергиите ви. Затова всяка стая се нуждае от различен подход.

  • Баня: голям принос за алергичните реакции има мухълът. А банята е едно от местата в дома ви, които лесно се мухлясват. Затова се уверете, че почиствате банята си старателно. Превенцията също е важна. Подсушавайте ваната или душа, след като ги използвате, използвайте смукателен вентилатор и се уверете, че подсушавате кърпите си, след като ги използвате.
  • Кухня: За съжаление, мухълът се развива и в кухненския бокс. Затова редовно проверявайте хладилника си, почиствайте плотовете и мивката си всеки ден и почиствайте шкафовете си на всеки три месеца.
  • Спалня: за да запазите спалнята си без алергени, перете чаршафите, калъфките за възглавници и одеялата си всяка седмица. Не ги закачайте да съхнат навън и избирайте калъфи, устойчиви на акари, за матрака и възглавниците си.

Когато почиствате дадена стая в дома си, винаги започвайте отгоре (вентилатори на тавана, осветление и др.) и се спускайте надолу. По този начин няма да пренасяте прах от едно място на друго.

С тези съвети няма да бъдете толкова притеснявани от алергии и домът ви наистина ще бъде място на комфорт и радост.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Смес от чесън и мед – за какво най-много помага?

За какво е толкова полезно смутито с куркума и канела?

Домашен лек срещу високо кръвно - ето КОЕ помага най-добре

Чай от жасмин: за какво помага

За какво са полезни ягодите

Защита срещу магнитните бури - Тези малки хитрости ще ви послужат за съюзник срещу тях

Лекар: Това е най-добрият зеленчук за костите

Лекар разкри защо тоалетната хартия е опасна

Лекар разкри какво ще се случи с тялото ви 1 седмица след отказ от захарта

Колко витамин С има в 100 гр кисело зеле

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Смес от чесън и мед – за какво най-много помага?
Смес от чесън и мед – за какво най-много помага?

Чували ли сте за тази смес? Знаете ли какво можете да излекувате с нея? В днешната статия ще ви разкрием част от полезните свойства на двете съставки,...