Ученическата униформа е полезна за здравето

31416
Ученическата униформа е полезна за здравето

Училищната униформа е толкова необходима на учебния процес, колкото и храната. Тя влияе положително на здравето на учениците, смятат руските власти.

Според ръководителя на руската агенция за контрол на потребителските стоки Роспотребнадзор Генадий Онишченко, който споделя това становище, ученическата униформа може да разреши и проблема с носенето на религиозни облекла в училищата на Руската федерация.

Соята изглажда бръчките

Соята е поредното чудо на природата, което има много полезни функции, но според последните изследвания тя съдържа вещество, което према...

"Аз не говоря за психологическите травми, които нанасят дрехите на децата на родители с по-малки финансови възможности. Говоря за ефективен начин да се влияе върху здравето на децата чрез материала, който се използва за ушиване на униформата. Когато униформата е една – тя влияе много позитивно на здравето", каза главният санитарен лекар на Русия по радиостанция "Ехото на Москва". Според Онишченко необходимо е да се обмислят различни възможности за купуване на униформа от семейства с различни доходи. За някои може да се предвидят субсидии за безплатно получаване на комплект ученическо облекло, смята Онищенко.

Той не се ангажира с оценка на религиозните мюсюлмански облекла върху учениците от физиологична гледна точка, но каза: "Разработването на облекло, изискванията към него, които съществуват отдавна, ще премахнат и проблемите с хиджаба".

Хиджабът е практиката на носене на забрадка или друг вид було или покривало за глава от жените, главно в държави с прилагане на религиозното право - шериата.

В по-тесен религиозен смисъл това понятие обхваща всяка дреха, покриваща главата, ръцете и краката. Религиозното облекло се превръща в проблем при демонстрирането на религиозна принадлежност и различните видове законодателни забрани за носене на обществени места в някои страни, включително мюсюлмански.

Майките са виновни за затлъстяването на децата си

Родителите обикновено насърчават децата си да си "ометат чиниите", а най-честата причина за това е вината за похабяване на храната, пок...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com