Русенската болница застана зад Москов

5475
Русенската болница застана зад Москов
Снимка: БГНЕС

Многопрофилната болница за активно лечение в Русе застана зад решението на д-р Петър Москов да остане на поста министър на здравеопазването.

Това съобщи в отворено писмо бордът на директорите на болницата от името на лекарите и медицинския персонал на МБАЛ-Русе, предаде БГНЕС.

„Вече 14 години състоянието на българското здравеопазване е сложно преплетено кълбо от проблеми. Настояваме д-р Петър Москов да продължи започнатото, тъй като здравната система се нуждае от стабилност, постоянство и политическа воля. Всяка следваща смяна на министър би могла да спре реформата, което ще рефлектира върху пациентите“, заявяват медиците.

Според тях д-р Петър Москов е единственият министър на здравеопазването, който в последните години е продължил започнатата реформа в сектора и е имал смелостта и силата да осъществи промените там.

„Призванието на лекаря е да поставя на първо място здравето и живота на пациентите си. Това е отговорност и дълг, който всеки от нас е поел чрез личния си избор да работи в най-хуманната професия. Тази мисия стои над всички политически обвързаности и над личните интереси. Ние знаем, че изборът, който направи д-р Петър Москов, е избор в името на хората“, се казва още в отвореното писмо.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com