Светла, която има нужда от трансплантация - www.svetlabg.com

26046
Светла, която има нужда от трансплантация - www.svetlabg.com

Няма да пиша сълзливи и разплакващи редове, макар пишейки да плача. Не съм предполагала, че думите, ако те стигнат до вас - хилядите хора с проблеми и вероятно, притеснени от непосилното битие, но въпреки това оцеляващи…

Аз имам същите проблеми, слушам същата музика, живея същия, но единствен за всеки от нас живот. И не се оплаквах, нито молех за помощ, работех и живеех съгласно моите разбирания , морал и съвест, веселях се с приятели,правех планове , мечтаех за „нова" кола на старо, събирах пари за море, влюбвах се и ме разлюбваха и обратното… Но се разболях. Фатално. И ако редовете ми стигат до вас, мои непознати сънародници, мои съвременници, хора живеещи в един отрязък от време и заедно с мен- моля ви, помогнете ми да поживея по-дълго заедно с вас и благодарение на вас.

Казвам се Светла Димитрова Чипева на 28 г. съм с диабет установен преди 15г. /1996г/ на 12г. възраст с кетоацидоза, при кръвна захар 19 ммол/л и оплаквания от редукция на теглото. Започнах интензифицирана схема на лечение с човешки инсулин Хумолин Н и Хумолин Р, на който фон с лош гликемичен контрол и покачкане на телесното ми тегло с около 15 кг. От 6-7 г. лечението ми е променено на Хумалог и Лантус, в следствие на което килограмите паднаха, кръвната захар също 6.2 ммл/л, аз самата се чувствах добре, дори бях забравила, че съм болна от диабет. Радвах се на живота както всички нормални хора, работех ,излизах, смеех се.Все неща, които напоследък рядко правя.

През лятото на 2011 г.се разболях, изпих два антибиотика по указания на лекар за една седмица и се оправих. Един прекрасен ден отидох за поредните изследвания, които трябва да правя и разбрах, че стойността на креатинина е 634 мкмол/л, което е много висока стойност, при нормална граница от 130 мкмол/л. Искаха веднага да ме включат на хемодиализа, но аз не се съгласявах, исках да опитам с билки, диети и хомеопатия.

В продължение на месеци, спазвах стриктно всяка инструкции и лечение от билкари, хомеопати и диетолози, само да успея да сваля показателите на креатинина и да избегна включването на хемодиализа. Започнах много да отпадам, постоянно да ми се спи, чувствах се все по зле и по зле. На фаталния, поне за мен, 13 декември 2011 г. ме приеха в болница по спешност и ме включиха на хемодиализа с временен катетър до 27.03.2012 г., когато ми имплантираха перитониален катетър и от тогава минах на перитониална диализа. Единствения начин да се оправя е комбинирана трансплантация на бъбрек и панкреас (или панкреасови полуостровчета ), но в България не се извършват такива комбинирани трансплантации и за това се налага да се направи в чужбина. Сумата от 192 000 евро е непосилна за мен и близките ми.

Надявам се и докато съм жива, ще вярвам, че има добри хора, които да ми дадат шанс да се лекувам в чужбина. Все още не съм видяла нищо от този прекрасен и единствен живот. И аз искам да живея, да имам един ден семейство и деца. Искам да се радвам на хубавото в живота и да мога да се боря като всеки човек. Моля да се отзове всеки, който има дори и малката възможност. Всеки лев е един добавен миг към живота ми.

Благодаря Ви.

Когато оздравея, ще нося в себе си частица от всеки един от помогналите ми и ще се опитам да бъда по-добра, за да помагам и аз. Дори и на тези които не са ми помогнали.

Можете да дарите в дарителската ми сметка в ПроКредит Банк - BIC код: PRCBBGSF

или да изпратите дарителски SMS на номер 17 777

с текст на латиница с главни букви DMS SVETLA

Сметка в лева BGN :

Виктор. DMS VIKS на 17 777 (helpforviktor.com). Нужна му е спешна бъбречна трансплантация

Виктор. DMS VIKS на номер 17 777. Нужна му е спешна бъбречна трансплантация...

BG26PRCB92301041175616

Сметка в евро EUR :

BG73PRCB92301441175610

Игор, който се бори с рака - www.helpigor.info

Игор, който се бори с рака - www.helpigor.info...

Сметка в щатски долари

USD : BG38PRCB92301141175610

www.svetlabg.com

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com