Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Как изгрява и залязва Слънцето според плоскоземците? (ВИДЕО)

04 май 2024, 07:45 часа • 7847 прочитания

Освен всички останали разделения сред хората по целия свят - политически, религиозни и какви ли още не, едно друго - по-скоро космическо разделение, също се развива от известно време. Става дума за задочната битка между хората, които вярват, че Земята е кръгла, и онези, които са убедени, че Земята е плоска.

Още: И все пак световете се формират плоски. Вероятно Земята също е била такава

Слънцето и плоската Земя

Снимка: iStock

И така, битката между кръглоземците и плоскоземците е основно словесна и писмена и досега не знаем да се е стигало до сериозни сблъсъци между привърженици на противоположни вярвания. И все пак, трябва да признаем, че теорията, че Земята е кръгла (или по-скоро е с форма на ротационен елипсоид), е доказвана множество пъти още от Аристотел до наши дни чрез космически кораби и изкуствените спътници, които обикалят Земята.

Въпреки всичко обаче привържениците на теорията за плоската Земя са твърдо убедени, че те са прави. И ако приемем, че това наистина е така, то е редно да можем да обясним някои явления в контекста на плоскоземието. Един от важните процеси е изгряването и залязването на Слънцето. Ето как би изглеждал този процес, ако Земята наистина беше плоска:

Интересно, нали? А ако искате да знаете какво ще стане, ако си пробиете път през цялата планета Земя, прочетете ТУК.

Още: Колко на брой са климатичните пояси на Земята?

Яна Баярова
Яна Баярова Отговорен редактор
Новините днес