Позорът на Орешарски - червен пример за държавна кражба във Варна

26633
Позорът на Орешарски - червен пример за държавна кражба във Варна
Снимка: БГНЕС

БСП активисти и съпругите им източват областна дирекция “Земеделие” във Варна. А ти как си? Това е въпросът, който поставя Румен Петков от АБВ в 34-тия ден от питанията си към премиера Пламен Орешарски, съобщиха от пресцентъра на АБВ.

Днес разказвам за един случай, Орешарски, в който БСП активисти и съпругите им са направили простичка, но доходоносна схема за източване на областна дирекция “Земеделие” във Варна. Схемата е изработена без никакво творчество, но пък явно върши работа. Очевидно такива хора ти трябват, Орешарски.

Румен Петков: Орешарски, да поздравиш титуляра Пеевски

По повод поредното изнесено заседание на правителството, едно от основните лица на АБВ - Румен Петков, излезе с поредната реплика по ад...

Ето и схемата: До 5 юни миналата година, във фирма “Нептун” съдружници са двама души – предедателят на общинския съвет на БСП-Аксаково Георги Борисов и областният председател на БСП-Варна Цонко Цонев. В момента първият е директор на областна служба „Земеделие“, а вторият става директор на “Напоителни системи” - Варна. След бурното им кариерно развитие, двамата БСП предприемачи поверяват печелившата фирма в ръцете на жените на живота им. Борисов, като председател на областната служба “Земеделие” обаче не спи. Запретва ръкави и здраво се заема с организацията на поредица от търгове за земи от държавния поземлен фонд. Клубът на съпругите печели седем от търговете в различни общини. Договорите им са за аренда на над 750 декара със срок от 50 години. Толкова земи за толкова години и то във Варненско са си добра сделка!

Орешарски, добре си живеят партийните другари, които те посочиха за премиер.

Призовавам Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси и разследващите органи да направят проверка. Нека те да кажат има ли конфликт на интереси. Това, в което нямам съмнение е, че става дума за липса на морал, категоричен е Петков. И продължава:

Това, че си решил да уволниш четирима министри, е добре. Това, че си решил да започнеш с най-скандалната, е още по-добре. Но най-добре ще бъде, ако уволняваш хората, които крадат. Не твърдя, че трябва веднага да го направиш с целия Министерски съвет, но започни с тези, които го правят най-арогантно – тези, които крадат по един безогледен, безобразен начин, пред очите на обществото. Иначе ще затвърдиш позицията си на премиер, който е управлявал във времето, в което най-много е крадено и то – от държавни служители. Крадат тръби, крадат земя, крадат всичко. И ти това го гледаш със съзнанието на изпълнител. Позорът си е твой. Държавата наша.

Пектов настоява: Прокуратурата да разсекрети преписката срещу мен

Ако преписката, по която бях поканен на разговор в СДВР, не бъде разсекретена, това ще означава, че прокуратурата се опитва да играе съ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com