Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Да направиш градинка по европейски образец по време на карантина в Кюстендил

05 май 2020, 23:23 часа • 12910 прочитания

Живеещите в блок 76 в град Кюстендил се заеха с направата на градинка по европейски образец и то в условията на карантина. Инициативата бе подета от Даниел и Евелина Даскалови и домоуправителите Борислава и Иван Мавреви. Те са хората, които изцяло със свои средства направиха от обикновена градинка пред блока, едно много по-приятно място за отдих и почивка.

Изградени са беседка, озеленителни площи и три градинки със сезонни цветя и дръвчета. Завършването на инициативата продължава с пълна сила и се очаква градинката да бъде довършена до края на извънредното положение, така че живущите в блока да й се радват през пролетните и летните месеци.

"Направихме го, за да ни бъде по-приятно да седнем пред блока, да пием кафе и да си приказваме, докато усещаме аромата на красивите цветя. Мисля, че в момента е доста по-приятно за окото. Иначе преди беше просто една ливада. Остава ни още малко да доокопаем. В момента косим тревата и евентуално пролетта или есента ще засадим още цветя. Направихме две градинки със сезонни цветя и дръвчета, оформени с камъни. Пред блока има и пейка заедно с място за отдих. Мисля, че се получи страхотно!", сподели Евелина Даскалова. 

"Инициативата е изцяло на Даниел и Евелина Даскалови, но когато с мъжа ми разбрахме за нея, веднага я подкрепихме като домоуправители. Блокът ни винаги се е отличавал от останалите заради добрите идеи на живущите в него и заради това, че каквото и да става винаги сме единни. Доказахме го и този път в това трудно време на карантина.", добави домоуправителят Борислава Маврева.

Илиана Симеонова
Илиана Симеонова Отговорен редактор
Новините днес