Засега няма опасност от преливане на язовири в Ловешка област

15639
Засега няма опасност от преливане на язовири в Ловешка област
Снимка: gabrovonews.bg

Няма опасност от преливане на язовири в Ловешка област, съобщи заместник-областният управител Юнал Мъстънов след извършена проверка на водоемите заради обилните валежи през последните дни.

По думите му във всички язовири има достатъчно свободен обем, но някои са в критично състояние. Той даде за пример язовир "Малка Желязна", който в началото на месеца заля пътя София-Варна, край село Български извор. Проблеми има с изпускателния кран при язовир "Полето", предаде БТА.

Ловеч ще отбележи Деня на детето с флашмоб

На 1 юни, неделя, от 11 ч. на площад „Екзарх Йосиф I“ в Ловеч Съветът на децата към Държавната агенция за закрила на детет...

Значително се е повишило нивото на най-големия в областта язовир - "Сопот",- но той е под постоянно наблюдение, изпуска се периодично и все още е под критичните стойности.

Мъстънов каза още, че общините не са взели под внимание препоръките от областната администрация, направени след предишната проверка на състоянието на водоемите. Той добави, че ще бъде критичен към всяка една от тях, ако не се вземат мерки за подобряването на състоянието на язовирите и за тяхното обезопасяване.

Заместник-областният управител допълни, че за да се реши проблемът с язовирите, те трябва да се отдадат на концесия с дългосрочни 20-30 годишни договори и отговорността за тяхното състояние да носят концесионерите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Ловеч