X
 
 

Авария на водопровод оставя тотално без вода части от Перник и околни села

601 0
Авария на водопровод оставя тотално без вода части от Перник и околни села
Снимка: Thinkstock
Авария на довеждащия водопровод от ПСПВ Перник с диаметър 1020 мм в кв. "Железни заводи" ще наруши водния режим в Перник, става ясно от съобщение на ВиК.

Днес, 22 януари, още в 8:00 часа сутринта започва ремонт и водата ще бъде спряна заради това. Съответно, няма да има достатъчно количество вода в градски резервоари Могиличе и няма да може да се спази графика за режимното водоподаване. За да се намали времето за отстраняване на аварията ще работят два екипа – на ВиК дружеството и на фирма "Райкомерс" София.

София поиска гаранции от държавата, за да тръгне вода за Перник от "Белмекен"

Все още няма решение относно предложението на правителството в язовир "Студена" да се влива вода от водосбора на язовир "Белмекен" през...

Ремонтът ще наруши водоподаването на Перник - ЦГЧ, кв. "Твърди ливади", кв. "Могиличе", някои части на кв. "Иван Пашов", кв. "Рудничар", кв. "Ралица", кв. "Драгановец", кв. "Проучване", кв. "Каменина", кв. "Клепало", кв. "Радина чешма", кв. "Стара чешма", село Дивотино, село Мещица, село Витановци, град Батановци, село Богданов дол, село Лесковец, село Черна гора, село Ярджиловци. Аварията няма да се отрази на водоподаването по режим на кв. "Изток", кв. "Тева", кв. "Мошино", част от кв. "Иван Пашов", село Люлин и село Бучино, които ще бъдат водоснабдени по график.

При необходимост аварийните екипи ще работят и през нощта до приключване на ремонтните дейности.

Actualno.com

Етикети:

Последно в Актуално