Кметът на Перник настоява общината да тегли кредит

11239
Кметът на Перник настоява общината да тегли кредит
Снимка: БГНЕС

Община Перник да вземе банков кредит от 1 млн. лв. За това настоява кметът на общината Иван Иванов. Искането му ще бъде обсъдено на заседание на Общинския съвет в понеделник.

Според Иванов заради тежкото й финансово състояние общината се нуждае спешно от средства за изплащане на сумите по наложените от частни съдебни изпълнители запори на банковите сметки, както и за изпълнение на подписаните с отделни фирми и НАП споразумения за разсрочено плащане на просрочените задължения.

Община Перник купува таблети на общинските съветници

Община Перник закупува таблети за членовете на Общинския съвет, съобщи кметът Иван Иванов. Инициативата цели намаление на разхода на ха...

Кметът предлага кредитът да бъде краткосрочен с краен срок на погасяване 25 декември 2015г. при максимален лихвен процент 6,5%.Заемът ще бъде обезпечен с учредяване на втора по ред ипотека на общинска сграда в центъра на Перник.

Община Перник има задължения над 16 млн. лв., от които 12 млн. лв. са просрочени. Вчера Министерският съвет одобри отпускане на 2,2 млн. лв. безлихвен кредит за Перник.

Дебатът по отпускането на парите се развива по време на заседанието на кабинета в сряда. По време на обсъждането премиерът пита кмета на града Иван Иванов какво се случва с община Перник.

Миналата седмица кметът Иванов потвърди, че Перник фалира. Той обясни, че запорите на общината са в размер на 6 279 900 лв.

Протест в Перник, Янакиева и областният управител се скараха за фалита

От април месец служителите във фирмата, която почиства Перник, не са вземали заплата. Общината ни дължи 6 млн. лева, твърди представите...

„Положението в Перник е изключително тежко, да не кажа и катастрофално. Стъпих в длъжност на 17 ноември, изборът ми за кмет беше направен от Общинския съвет", заяви инж. Иванов.



Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com