Протест в Перник, Янакиева и областният управител се скараха за фалита

27617
Протест в Перник, Янакиева и областният управител се скараха за фалита
Снимка: БГНЕС

От април месец служителите във фирмата, която почиства Перник, не са вземали заплата. Общината ни дължи 6 млн. лева, твърди представител на старата фирма по почистването, тъй като сега има и нова.

Преди два дни официално стана ясно, че Перник фалира. А бившият кмет на Перник Росица Янакиева посочи, че протестът, който сега почва в Перник, е организиран от областния управител. Трябваше да има избори за нова фирма за почистване, каза Янакиева в сутрешния блок на bTV.

Пускат от утре повече вагони във влака София-Перник

Още от утре – 16.12.2014 г. (вторник), „БДЖ-Пътнически превози” ЕООД ще включи достатъчен брой вагони във влаковете, ...

Тя е и президент, и председател – ако може да седи навсякъде, нападна областният управител на Перник Ирена Соколова. Само в събота, 13 декември, бяха получени 12 предупреждения за запориране на сметки на общината. Няма как да не се случи, след като от общината казват официално „Фалит”, отвърна Янакиева. Някога ще се смилите ли над перничани, върна атаката Соколова.

Това, че г-жа Соколова не може да преглътне нейните коалиционни загуби, си е за нейна сметка. Аз на Перник не вредя и никога няма да вредя, заяви Янакиева. Коалиционната култура не означава да си премълчаваш далаверите – нека г-жа Янакиева каже защо от половин година не са си вземали заплати в чистота. Очакваме резултатите от проверките в общината, за да видим дали е имало пренасочване на пари от оперативните програми, добави Соколова. Няма пренасочване – не можете да разберете, че има кредити за мостово финансиране по програма ФЛАГ, подчерта Янакиева.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com