"Атака" иска пълен неутралитет на България по отношение на кризата с Украйна

20499
"Атака" иска пълен неутралитет на България по отношение на кризата с Украйна
Снимка: БГНЕС

Парламентарната група на "Атака" внесе проект за декларация в 42-рото Народно събрание, с който се иска пълен неутралитет на България по отношение на конфликта в Украйна.

В проекта на декларацията се казва:

3 български семейства от Крим са поискали убежище у нас

Три семейства от кримските българи са потърсили българското дружество „Паисий Хилендарски” в Симферопол, обезпокоени от сит...

"Народното събрание е против извършването на държавни преврати по насилствен начин и не приема самопровъзгласилата се власт в Украйна за легитимна.

Народното събрание категорично е за неутрално отношение на Република България към конфликти, незасягащи пряко интереса и териториалната цялост на Република България.

Народното събрание е против предоставянето на бази и пряко или косвено военно участие на страната ни в подобни конфликти".

В проекта се казва още, че Народното събрание изразява безпокойство от намесата на външни фактори в политическия живот на Украйна. През последните седмици в столицата на тази държава действаха въоръжени и финансирани от други страни терористи, които извършиха поредица от убийства, палежи и разрушения. Тези терористи бяха пряко подстрекавани от помощник държавния секретар на САЩ Нулънд, сенатори от САЩ и други официални лица, представляващи Съединените щати или държави от ЕС. Както и от правителствени щатски организации като Националния фонд за демокрация, която се финансира от Конгреса на САЩ всички тези официални лица и организации подпомагаха откровени фашисти, антисемити и криминални елементи в тяхната терористична дейност.

„Газпром” няма да продава на Украйна по-евтин газ

Кризата в отношенията между Русия и Украйна все повече се пренасяна на икономическо ниво. Руският енергиен гигант „Газпром”...

Народното събрание приема намесата във вътрешните работи на суверенна страна като недопустима, още повече когато е свързана с кръвопролития и насилие.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика