Борисов: "Атака" отново показа, че е партията, която крепи ДПС на власт

16253
Борисов: "Атака" отново показа, че е партията, която крепи ДПС на власт
Снимка: БГНЕС

Вотът беше в неделя, БСП и "Атака" загубиха. "Атака" отново показа, че е партията, която крепи ДПС на власт. Съжалявам за депутатите на ДПС, на БСП, че подкрепиха този кабинет, който е пагубен за България. Това заяви лидерът на ПП ГЕРБ Бойко Борисов, след като напусна пленарната зала.

„Съжалявам за Орешарски, който не излиза да казва в какво финансово състояние е държавата и катастрофата, която ще последва и вече е факт”, заяви Борисов.

Борисов: Отварям вратата към всички

Колкото и да не ми е приятно – отварям вратата към всички, включително към БСП, незабавни предсрочни избори и след това както н...

„След като не се съобразиха с вота на народа в неделя, след като не се съобразиха с финансови, икономически и всякакви аргументи, от тук нататък никога повече не искам да ме питате за национално съгласие, дали ще сядаме на една маса, на един стол, дали ще водим преговори с грандиозните думи за бъдещето на България. Тези хора показаха, че само, за да са на власт са готови да загърбят и вота на хората, който дори Станишев го пререди, Станишев не може да е първи в листата на БСП, а иска да управлява България”, посочи Борисов.

По думите му днешният ден е бил „време разделно” – всеки определи като политическа партия бъдещето си. Той посочи, че разговори се водят сега – "спира кабинетът, да се съобразят с вота на хората, да се направят предсрочни избори и след това да се задължим всички да седнем и да направим стабилно управление, каквото и да е то". „Тези хора показаха, че властта на всяка цена е изключително важна. Дори те канонизираха Цветанов вчера, защото всички министри на МВР, дори Цветлин Йовчев, е написал много пъти "не"”, каза още Борисов.

"Българският съд се е поддал на натиск във вчерашното дело и осъдителната присъда срещу Цветан Цветанов. БСП е направила всичко възможно да му повлияе", заяви Борисов.

Той подчерта, че всяко искане за използване на специални разузнавателни средства е подписвано от съдебно лице, а той самият, в качеството си на главен секретар, е получавал стотици откази от министър Петканов.

С мъка парламентът събра кворум. Борисов: Незабавна оставка!

С кворум от 123 народни представители парламентът започна редовното си заседание в четвъртък. Депутатите от "Коалиция за България", ДП...

„Не мога да не коментирам как на Сергей Станишев не му беше връчена призовка. Искам само да напомня за лицето Станишев, което било уж загубило 9 от най-секретните доклади, свързани с организираната престъпност… Искам да знам как съдията ще прецени, че веднъж е загубил, втори път е загубил – девет пъти. Ако беше друго дело, щях да си замълча. Абсолютно политическо дело. Откази „не” министрите са направили във всички правителства”, заяви лидерът на ГЕРБ.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com