Борисов: Искат да направят магистралите платени, защото ще им спрат еврофондовете

5599
Борисов: Искат да направят магистралите платени, защото ще им спрат еврофондовете

Въвеждането на ТОЛ такса по магистралите е несправедливо към българския данъкоплатец, заяви днес в Сливен председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов, предаде „Фокус”.

„Това, което бившата тройна и сегашната тройна коалиция искат да направят за магистрала „Хемус”, а предполагам и за другите, е да сложат бариерите и да премине в публично – частно партньорство, това го е казала днес министърът на регионалното развитие, защото нямало да стигнат парите от Брюксел. Но как ще им стигнат парите, когато на бившата тройна коалиция им бяха спрени парите от еврофондовете. И как ще им стигнат като са спрени. И сега понеже знаят, че пак ще им ги спрат и каквото могат да вземат като комисионна, най-много да объркат „Хемус” и да извадят магистралата от европейските програми като чуят от ЕС, че правим публично – частно партньорство”, коментира Борисов.

Лидерът на ГЕРБ припомни, че българите са дали само 20% за строителството на магистрала „Тракия” и толкова за тунела по връх Шипка, а за третия лъч на метрото в София са договорени само 5%.

Бойко Борисов заяви, че ще призове всички да се организират, за да може управляващите заради многото грешки, които са допуснали, да си отидат. „След това управление щетите ще са такива, че няма оправяне. Още един Дянков няма да можем да намерим, да стегне така колана, че да излезем от тази финансова криза”, заяви Борисов.

Той призова хората да прозрат всичко, което се прави от управляващите.

Със своите назначения БСП доказаха, че нито могат, нито имат кадрови потенциал, нито знаят как се управлява, коментира още Борисов.

Борисов заяви, че има вина, че Сергей Станишев е председател на партията, защото е искал той да е начело на БСП, защото през всичките години на всички избори ГЕРБ води в резултата. „Президентът Георги Първанов е много по-сериозен, много по-тежък противник, но пък Първанов никога нямаше да направи тези глупости, на които сме свидетели. Първанов в най-тежките си отношения, които сме имали аз като премиер, а той като президент, що се касае до външна политика, дипломати и служби за сигурност - с него винаги може да се говори по важни теми и той ще погледне държавнически”, каза още Бойко Борисов.

Той бе категоричен, че НСО няма как да напусне президентството, защото това е надпартийна институция. „Самият Първанов се опита да избяга от своята кадрова грешка – Станишев, и сега чрез вас искам да му кажа, че не съм се шегувал с това. Абсолютно оценявам и искам наистина да му кажа, че ценя загрижеността му за това, което става с БСП, защото една такава партия - ДПС да я управлява, а Атака да е балансьорът в България, както е в случая, не е нормално”, коментира още лидерът на ГЕРБ.

Според Бойко Борисов БСП са показали, че нямат никакъв потенциал от кадри. Борисов бе категоричен, че през новата парламентарна сесия ГЕРБ ще е категорична опозиция и ще оказва натиск, за да подаде оставка правителството. „Ако тези хора останат още половин година на власт, след това и да се молят ГЕРБ да поеме властта, аз ще остана в опозиция”, каза Борисов. Той заяви, че демократичните средства за промяна на властта са протести и силна опозиция.

Борисов коментира и създаването на новата формация БАСТА. Той бе категоричен, че хората, които участват във формацията, са хора, които не са били включени в листите на ГЕРБ.

„Това не са хора, които са напуснали партията. Това са хора, които бяха извън листите. Има разлика. Но аз им пожелавам успех”, коментира Борисов.

Според него не е нормално да си бил на поста министър четири години и в края на мандата да заявяваш, че не си бил съгласен с политиката, която е водена. „Ако някой не е съгласен, напуска и отива, където пожелае, и прави каквото иска. Нека си правят партия, но те помагат на БСП и ДПС. Значи те не са били искрени към нас. Нека си видят приоритетите”, каза Борисов.

Лидерът на ГЕРБ допълни, че само по един начин може да се познае каква е една партия – по това как се отнася към нея БСП. „Кой е основният враг на БСП? От сутрин до вечер освен срещу Борисов и ГЕРБ да сте чули друга партия да посочат? Да сте чули, че Реформаторският блок, БАСТА или която и да е друга партия, че им е противник? По това ще разберете кои са опасните за БСП”, заяви Бойко Борисов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Надежда Йорданова с ясен знак, че ПП-ДБ могат да са в опозиция след изборите

ПП-ДБ: ЕК започна наказателна процедура срещу България заради четири партии (ВИДЕО)

Първан Симеонов: На ПП-ДБ ще им се услади да са в опозиция известно време

За коалицията с ГЕРБ: Лена Бориславова даде обяснение

Свалянето на Желязков е отклоняване на вниманието от пуделите и контрабандистите: Говори Даниел Митов

Божанков: Подчинение ГЕРБ в наше лице няма да срещнат

Последен парламентарен контрол преди изборите 2 в 1

Кирил Петков: Росен Желязков не беше свободен

Димитър Гърдев е единственият депутат от България на най-големия форум на консерваторите в света

"Цялата работа изглежда силно съмнителна": Журналист с важни въпроси по случая с Агенция "Митници"

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика