Борисов продължава да не разбира броженията заради Симеонов

4666
Борисов продължава да не разбира броженията заради Симеонов
Снимка: Правителствена пресслужба

Искането за предсрочни избори е нормално за опозицията. Има на четири години избори, правиш ги и управляваш. Едни нови избори са още 50 млн. лева. Това заяви премиерът Бойко Борисов пред журналисти по време на инспекцията на строежа АМ "Хемус" при трасето между Белокопитово и Буховци.

Той попита дали "олигарсите, които сега са издирвани, не искат предсрочни избори", както и "тези, които са се отчитали". В познат стил Борисов почна да припомня пропуските на другите - в случая кабинета "Орешарски" и какъв дефицит заварил след управлението му. "Сега в следващия бюджет половин милиард лева има повече за образование, повече от половин милиард за здравеопазване, 10% върху заплатите на полицаи отгоре, военни, съдебна охрана, лекари. Половин милиард повече за общините, 150 млн. лева повече за хората с увреждания. Кое е в колапс?", попита лидерът на ГЕРБ.

Борисов: Изпълнихме поетите ангажименти към протестиращите майки

"Изпълнили сме в пълен обем ангажиментите си към майките на деца с увреждания, в пъти повече отколкото през управление на БСП." Това з...

Според Борисов държавата и институциите ѝ работят добре и това ядосва опозицията. "Макар и късно, но действително Специализираният съд и прокуратура в момента, заедно с нашите служби проявяват и воля, и професионализъм, и желание. Така че, винаги има какво да се желае повече", заяви премиерът.

"Че институциите задържат олигарси, това ли ги е яд или, че контрабандата от 34% слезе на 5%? И че бюджета за новата година в следствие борбата на институциите, не на отделни хора, донесе милиарди повече в хазната", попита заядливо  Борисов. Той припомни, че миналата година се наложи държавата да отпусне 12 млн. лева за изчистването на опасните химикали в "Полимери".

Борисов успя да се заяде с БСП и заради АМ "Хемус", като попита защо не е била направена от червените и че Орешарски я е извадил от програмата за финансиране с евросредства. Тогава Орешарски наблягаше, че пари трябва да отиват за АМ "Струма".

От Сандански и вторият човек в ГЕРБ - Цветан Цветанов, подкрепи Валери Симеонов, с тезата, че не трябвало да изрича думите си по адрес на майките на деца с увреждания, но иначе много работел в подкрепа на каузата на хората с увреждания. Фикцията на БСП и президента на БСП Румен Радев е да има предсрочни избори, защото това е единственият шанс на БСП отново да влезе във властта чрез служебен кабинет. Така отново ще потънем в една непрозрачност и тъмнина, посочи Цветанов.

Думите на Борисов са по-цинични от тези на Симеонов, смята Нинова

Бих искала да коментирам думите на премиера от днес, защото те са новината. Бих ги определила като по-цинични дори от думите на Валер...

При инспекцията на трасето на АМ "Хемус" между Белокопитово и Буховци министър-председателят информира, че кметовете на Шумен и Търговище са сигнализирали за трудност при отчуждаването на 180 декара земеделска земя. Борисов разговаря със собственика на земята, като се разбраха да се търси законово решение, за да не се забавя строежът на магистралата.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Заради гласуването за Сребреница: ПП-ДБ искат извънредно заседание на парламента (ВИДЕО)

Николай Нанков от Български извор: Хората тук са гневни заради замразяването на „Хемус“ в последните 3 години

Делян Пеевски от Кърджали: Хората са нашият мощен гръб! Готови сме да управляваме, заедно с хората - имаме какво да дадем на България!*

ПП-ДБ: В навечерието на изборите - отново опит да се саботира машинния вот

ПП-ДБ искат изслушване на Главчев в парламента за Сребреница

Кабинетът "Главчев" с първа позиция за скандала "Сребреница"

Нанков: ПП ги движи само омразата

ГЕРБ се разграничи от позицията на Димитър Главчев за клането в Сребреница

"Какъв искате да бъде вашият премиер?": ПП-ДБ върнаха билбордовете, но със силуетите на Борисов и Пеевски

МВР се хвали: Повече досъдебни производства за купуване на гласове

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика