Борисов за председателя на парламента: С кой акъл отиваш да обезглавиш цялата държава? (ВИДЕО)

30140
Борисов за председателя на парламента: С кой акъл отиваш да обезглавиш цялата държава? (ВИДЕО)
Снимка: Ивайло Илиев/Actualno.com

Болен от коронавирус председател на парламента. С кой акъл отиваш да обезглавиш цялата държава? Този въпрос зададе лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на брифинг в централата на партията, след като стана ясно, че малко след вчерашния Консултативен съвет за национална сигурност председателят на Народното събрание Никола Минчев е почувствал неразположение и е дал положителен тест за COVID-10.

Като резултат президентът Румен Радев и премиерът Кирил Петков обявиха, че ще се самоизолират заради контакта си с Минчев. На заседанието, продължило над 5 часа, присъстваха също лидерите на парламентарно представените партии, министри, депутати и експерти. Към момента всички те са се самоизолирали.

Според Борисов след КСНС държавата е останала без управление в центъра на куп кризи, в които се намираме. "Ако сте безотговорни към бизнеса и хората, защо сте безотговорни към здравето", попита той управляващите, намеквайки, че председателят на НС е знаел, че е заразен още преди събирането при президента. В този контекст бившият премиер обяви, че в момента карантината на управляващите се явява "едно спасително салче на президентство, правителство и парламент".

По думите му сега по нито една важна тем, няма да може да се спори, а "всички ще се скрият зад мониторите на онлайна, след като месеци наред не предприеха абсолютно никакви мерки".

"Абсолютно никакви мерки! Пуснаха по Нова година хората да се изпозаразят масово. Освен далаверата с тестовете. Толкова имаше разследващи журналисти едно време. Къде са сега те да смятат? 35-40 хиляди теста на ден при разлика от лев за търговците, а тя е по 10 лв. - какви пари в момента се свалят от населението", обяви Борисов.

"Сега, надявам се, няма като със зеления сертификат да отложат решението за след 30-40 дена, а ще се карантинират веднага. Ако и това не направят - това вече е тотална безотговорност", категоричен беше той.

Македония

Лидерът на ГЕРБ заяви, че КСНС по тема "Македония" е бил абсолютно ненужен. Според него целта на Радев е "да се откачи от това, което е обещал за Северна Македония на евроатлантическите партньори, за да бъде преизбран, и да прехвърли отговорността на нищонеподозиращия премиер", като покаже, че "президентът е горната камара на парламента".

"Спомняте ли си КСНС, след който премиерът да не се изкаже", попита бившият министър-председател и добави, че заседанието на консултативния орган към президента е показал тоталния хаос, в който се намира държавата. Според Бойко Борисов важните за обществото теми остават назад.

Разпитът

Атанасова намекна, че Минчев нарочно е бил в КСНС болен, за да спаси премиера

"Считам за проява на пълна безотговорност към здравето на всички членове на КСНС поведението на г- н Минчев, който над шест часа беш...

Борисов говори беше попитан и за разпита, за който беше извикан през миналата седмица в Главна дирекция "Национална полиция". За него съобщи вътрешния министър Бойко Рашков, като коментира, че Борисов трябва да каже има или няма пачки в нощното му шкафче, както и златни кюлчета. "Докато паднат, така ще бъде", коментира лидерът на ГЕРБ след разпита на въпрос очаква ли да бъдат проведени още такива.

Днес бившият премиер иронизира темата, като обяви, че е бил питан за това "как съм удържал миграцията, как съм държал цената на тока на 80 лева и така нататък".

Спомняте ли си КСНС, след който премиерът да не се изкаже, попита бившият министър-председател и добави, че заседанието на консултативния орган към президента е показал тоталния хаос, в който се намира държавата. 

Според Бойко Борисов важните за обществото теми остават назад.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Асен Василев: Сделката "Боташ" е изключително неизгодна, плащаме по 1 млн. на ден

Ивайло Мирчев: Договорът с „Боташ“ е една от най-лошите сделки в историята на България

Младите приемат членството ни в ЕС за даденост: Оценка на Европарламента в България

Митов изпрати официално писмо до премиера, за да се откаже от външно министерство

Още уволнения на зам.-министри в кабинета Главчев

Стефан Тафров повежда "Да, България" към евроизборите (СНИМКИ)

Жечо Станков внесе доклада за "Боташ" (ВИДЕО)

Служебният кабинет предлага промяна на договора със САЩ за F-16

ПП-ДБ: Има тайна координация между Борисов, Пеевски и Радев (ВИДЕО)

"Досега мълчах, за да няма напрежение": Външният министър обясни отношенията си с Главчев

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика