Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Часове преди оставката: Денков отчита мандата на кабинета пред младите хора (СНИМКИ)

05 март 2024, 06:35 часа • 1048 прочитания

Часове преди да подаде оставка премиерът акад. Николай Денков ще разговаря с младите хора за отчета на своя управленски мандат.

Събитието е днес, 5 март, от 16:00 часа в Аулата на Софийския университет "Св. Климент Охридски", а в залата ще присъстват стотици младежи и студенти, които ще задават директно своите въпроси към премиера.

Организатори на дискусията са Национален младежки форумСтудентски клуб на политолога към СУ, Студентска асоциация за изследване на международните отношения (САИМО), Клуб "Европеистика", платформата "Активни политики" и Студентския дипломатически клуб към СУ.

Още: С критика към Денков и призив за край на популизма: Софийския университет се обяви против безплатното висше образование

Сред дискутираните теми ще бъдат младежките политики, заетостта на младите хора, гражданското образование, взаимодействието с гражданското общество, насърчаване на младежкото и гражданското участие, както и качеството на средното и висшето образование.

Само за седмица събитието предизвика огромен интерес сред младите хора в социалните мрежи, а всички участници в дискусията ще могат да зададат своите въпроси предварително и на място пред Денков.

"Идеята зад събитието е да създаде диалог между властта и гражданите за доброто управление, отчетността и прозрачността. Инициативата е на шест младежки организации, а сред тях има и такива, които и преди са спомагали за осъществяването на контакт между властта и младите хора. Пример за това е Лигата на младите гласоподаватели, с която въвличат политици в публични дебати преди местни и парламентарни избори. Смятаме, че подобно събитие е от огромно значение за заздравяването на връзката между младото поколение и вземащите решения", отбелязват организаторите.

Ивайло Илиев
Ивайло Илиев Отговорен редактор
Новините днес