Дончев: ТV7 е длъжник като всеки друг

5328
Дончев: ТV7 е длъжник като всеки друг
Снимка: БГНЕС

Непосредствено преди евроизборите бях главен герой в един сериал без мое участие. В съда вървят няколко мои дела срещу ТV7. Опитвам се да не гледам емоционално на тези неща, каза вицепремиерът Томислав Дончев пред BTV.

„ТV7 е длъжник като всеки друг. Човек в политиката, особено когато управлява, трябва да бъде добър и внимателен с тези, които го харесват, и още по-внимателен - към тези, които не го харесват. Това означава, че по отношение на казуса ТV7 всички структури на държавата трябва да бъдат по-внимателни, спрямо който и да било друг. В крайна сметка задълженията й са обезпечени с имущество. Основен стремеж на всички - ако някой има емоционален интерес от историята отпреди година и половина, е това да не влияе на действията ни. Министър Горанов ни осведоми, че задълженията на самата телевизия са непреки. Тук става дума за верига от няколко дружества. Очевидно част от тези пари са разходени във времето, и то не за закупуване на активи, добави той. Опитът за сделката за едно евро беше тест за реакцията на държавата. Тестът показа, че точно по този начин нещата не може да се случат", посочи Дончев. Държавата ще направи всичко да си върне това, което може, отбеляза той.

Бареков: Не съм виновен за дълговете на TV7

Срещу мен в TV7 се води тежка кампания. За кратко бях изпълнителен директор в тази телевизия. След като я напуснах преди две години, дъ...

„Не мога да оспоря правомощието на КЕВР да решава. Личното ми мнение е, че основание (за увеличаване цената на тока) няма. В системата има дефицит, в НЕК има дефицит. Не считам, че начинът за решаването на тези проблеми е вдигането на цената. Това е най-лесният начин. Начинът е друг", смята Дончев.

От изтичащия програмен период България няма нито една спряна оперативна програма. Всички те работят. Изпълняват се проекти, които те финансират. От ноември миналата година на България бяха възстановени около 1 млрд. евро по програми. От новия програмен период от седем оперативни програми имаме одобрени пет. Очаквам през май да бъдат одобрени и другите две програми, обяви вицепремиерът.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика