ДПС няма да подкрепи кандидатурата на Екатерина Захариева

3283
ДПС няма да подкрепи кандидатурата на Екатерина Захариева
Снимка: БГНЕС

ДПС няма да подкрепи кандидатурата на Екатерина Захариева за правосъден министър. Това каза пред журналисти народният представител от ПГ на ДПС Четин Казак във връзка с кандидатурата на Екатерина Захариева за правосъден министър, предаде „Фокус“

„Няма да я подкрепим, не защото имаме съмнения за експертните и професионални качества на предложената кандидатурата, а като знак, че трябва да се подходи много отговорно към този изключително важен ресор. Този ресор се нуждае от много сериозна компетентност, усърдие, отдаденост и изпълнение на мисията, а именно осъществяване на правосъдната реформа“, заяви той.

Борисов: Искаме преформатиране на коалиционното споразумение

Многократно съм казвал, че министрите не се избират от мен. Това заяви премиерът Бойко Борисов пред журналисти в парламента, предаде ...

Четин Казак посочи, че има много високи очаквания към новия правосъден министър. „Силно се надяваме, съдебната реформа да се случи и то по начин, който да бъде съответстващ на очакванията на българското общество и на нашите европейски партньори“, коментира той.

На въпрос дали има гаранции за независимостта на Захариева, депутатът посочи, че независимостта се доказва непрекъснато. „Надявам се новият министър на правосъдието да докаже, че желае да се случи правосъдната реформа“, добави той и обясни, че от ДПС подкрепят и винаги са подкрепяли всяко предложение, което би ги убедило, че е в правилната посока.

„Чухте критиките, които нашият председател Лютви Местан отправи към министъра в оставка Христо Иванов. За година и нещо правосъдната реформа едва сега стартира с тези промени в Конституцията и нищо друго не беше направено реално осезаемо в тази сфера като законодателна инициатива“, обясни депутатът. По думите му, на плещите на новия министър ще легне много трудната задача да започне и да изпълни с реално съдържание усилията за провеждане и успешно осъществяване на съдебната реформа.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика