ГЕРБ обмисля вот на недоверие за бежанците

18483
ГЕРБ обмисля вот на недоверие за бежанците
Снимка: БГНЕС

ГЕРБ ще реши за вот на недоверие по темата за бежанците след изслушване на вътрешния министър в парламента по въпроса. Това обяви Цветан Цветанов пред журналисти в парламента.

"Искахме днес да се проведе изслушване в парламента на премиера и вътрешния министър по кризата с бежанците, но поради отсъствие на Цветлин Йовчев от страната отложихме искането си за следващата седмица. След изслушването могат да се направят съответните изводи и да се мисли във всяка една посока”, сподели Цветанов.

ГЕРБ поиска оставката на правителството с официална декларация

В официална декларация парламентарната група на ГЕРБ поиска оставката на правителството и предсрочни избори, съобщава БГНЕС. В докум...

Трябва да има много по-динамична политика с турското правителство по кризата с бежанците, допълни Цветанов, предаде „Фокус”. „За случая със Сирия ЕК се постара да отдели финансови средства, за да изгради бежански лагери в съседство на границата със Сирия. Говорим за около 2 милиона бежанци, които са тръгнали към Европа, а те минават през Турция и там вече започва насочването към възможните цели – Западна Европа през Гърция и България. Трябва да има много по-динамична политика с турското правителство. Двете съвместни заседания на правителствата на България и Турция, винаги, когато съм разговарял с моя колега, това е била важната тема – да ограничим този поток към България. Имахме пълно разбиране и пълно съдействие и затова имахме толкова малка бежанска вълна тогава”, коментира Цветанов.

„Липсата на политика през първите три-четири месеца на сегашното правителство доведе до този хаос и неадекватни действия, които се предприемат емоционално, прибързано, без никаква визия какво се случва с бежанците на територията на страната. Не сме чули какъв е профилът на всички хора, които са влезли на територията на страната, за да видим какви са възможностите и опциите да бъде ползван техният ресурс, техните познания и да бъдат включени активно в интеграцията и нормалното пребиваване на територията на страната. Например – доктори, учители. Децата имат нужда от занимания от съответни педагози. Какво по-хубаво от това, ако бъдат от техния етнос”, заяви депутатът.

На въпрос дали ще подкрепи създаването на временна комисия за разследване на кадруването в администрацията при управлението на ГЕРБ, Цветанов заяви: „Ще участваме в дебата, но ще предложим срокът да е до октомври 2013 г., защото това, което се случва в момента, е безобразие. Има освободени хора, които са с по 20 години трудов стаж в дадените области и са назначени хора, които не покриват изискванията за заемане на съответната длъжност”.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика