Гласуваха нови функции на Съдебната палата

11787
Гласуваха нови функции на Съдебната палата
Снимка: БГНЕС

Сметната палата ще одитира търговските дружества с над 50 на сто държавно и/или общинско участие в капитала. Промяната става във връзка с изменения на Законопроекта за Сметната палата, гласуван на второ четене.

Спор в пленарна зала предизвика предложението на БСП Сметната палата да одитира юридическите лица, които имат задължения, гарантирани от държавата, или задължения, гарантирани с държавно и/или общинско имущество, както и търговските дружества с държавно или и/или общинско участие в капитала с над 1 млн. лева, т.е. възможността Сметната палата да прави одит на фирмите, в които държавата има активи над 1 млн. лева.

Лидия Руменова официално стана председател на Сметната палата

Лидия Петкова Руменова вече е новият председател на Сметната палата. „За” кандидатурата на проф. Руменова гласуваха единод...

По време на обсъждането на промените в Закона за Сметната палата, председателят Лидия Руменова заяви, че в момента палатата оперира с активи на стойност над 6 милиарда лева. За това тя има капацитет да се справи с новите функции, предаде агенция "Фокус".

Относно одитите на търговските дружества, тя заяви, че всички одити, които извършва Сметната палата, са въпрос на приоритет. „Така, както е предложен закона, както и да го четем, става въпрос за управление на сметки, а не за управление на средства. Може да проверите в следващите разпоредби, където се говори за паричните отчети на сметки“, посочи Руменова.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика