Известен оръжеен търговец пита как офшорка, свързвана с Пеевски, общо взето ръководи държавата

31246
Известен оръжеен търговец пита как офшорка, свързвана с Пеевски, общо взето ръководи държавата
Снимка: БГНЕС

Вече не е странно, но сагата продължава – преди не беше странно. Така оръжейният търговец Емилиян Гебрев коментира как върви разследването по опита за убийство срещу него.

Гебрев коментира, че е ясно какво е оръжието на атаката срещу него от 2015 година и че то е забранено за ползване от ООН – става въпрос за отрова, макар че Гебрев не я определи категорично като "Новичок", както и кои са замесените, като и българската прокуратура го е потвърдила, по думите му. Те нямаше да го направят, ако не бяха получили команда – а защо са я получили, е обект на разследване, категоричен е оръжейният търговец. Според него, покушението срещу него е следствие на "смесен вариант" – информация от България, пратена навън, като не се нае да каже кой всъщност го е поръчал.

Андрей Луговой: Разкритията за ГРУ и отравянето на Гебрев са абсурдни

Абсурдна, но координирана информационна акция за дискредитиране на руските спецслужби - така определи публикацията на разследващите сай...

На въпрос на bTV докъде стигна разследването за опита на убийство, Гебрев отговори, че става въпрос за планирани действия за административно унищожаване на бизнеса му. Той е собственик на "Емко" и беше част от битката за "Дунарит", където все още няма абсолютна публична яснота кой ръководи. Гербев твърди и, че офшорката "Виафот", свързвана с Делян Пеевски, продължава да съществува и да действа с голям натиск срещу него. Как една фирма, която няма един работник, един цент, общо взето ръководи държавата, попита оръжейният търговец. Припомнете си в този материал какво каза Цветан Василев пред вече несъществуващата телевизия BiT за "Виафот" и ролята ѝ в сагата "КТБ".

По думите на Гебрев, действията на държавата срещу "Емко" продължават. Той твърди, че поредният натиск е на междуведомствена комисия, която искала да спре негова сделка за износ на оръжие към "една бяла държава".

Гебрев попита и как бяха купени "Булгартабак", ИПК "Родина", БТК, след като той има повдигнато обвинение, че знаел, че "Дунарит" бил купен от Гебрев с "престъпни пари" от КТБ . Нека има обвинения за всички тогава, каза оръжейният търговец. За мен е ясно, че 80% от ставащото е заради "Дунарит", каза той.

Правени са много опити да бъдат отстранен от оръжейния бизнес и продължават, заяви оръжейният търговец. И припомни как новият главен прокурор Иван Гешев лично заяви, че са правени опити "Дунарит" да мине в руски ръце. Собственик на "Дунарит" съм аз, доказвам го с Книгата на акционерите. От 2017 година съдът многократно разпорежда на Търговския регистър да впише увеличението на капитала на дружеството (с което Гебрев поема контрола над русенския завод) и той не го прави, твърди Гебрев и пита Търговският регистър над съда ли е и кой командва Търговския регистър?

Внесен е иск за отнемане на имущество за над 13 млн. лв. от Гебрев

Конфискация на имущество за 13 млн.лв. от Емилиян Гебрев и сина му Христо. Искът е внесен от антикорупционната комисия в Софийския гра...

В нашата държава има прекрасни и съвестни прокурори, но дава ли им се свободата да работят, попита оръжейният търговец.

Каква публикация, свързана и с Гебрев, и с агресивната руска външна политика, излезе преди часове с Le Monde, научете в този материал!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Правителство или предсрочни избори: Габриел отива при Радев с окончателно решение

Преговорите между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ приключиха без коментари пред медиите

Желязков: Основната ни цел е премахването и на сухопътния контрол в рамките на Шенген

Слави Трифонов: На две магарета слама не могат да разделят, но ще дойде черен лебед (ВИДЕО)

Анализатори: Спорът е за регулаторите и съдебната власт, а не за министрите

ЦИК обяви обществена поръчка за евроизборите с една особеност

ТАСС: Повечето руснаци в България гласуваха за Путин

БСП: България час по-скоро трябва да отиде на избори

"Защо Министерство на културата е дарено на корумпираните простаци от ГЕРБ?": Велислав Минеков

Преговорите завършват в следващите 24 часа, ПП-ДБ не са съгласни с имена в кабинета (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика