X
 
 

Икономическият министър не помни кой сега е собственик на "Дунарит"

4767 0
Икономическият министър не помни кой сега е собственик на "Дунарит"
Снимка: БГНЕС
В т.нар. Търговски регистър се посочва кой е собственик на "Дунарит". От една страна г-н Гебрев каза, че в регистъра пише кой е собственик, но каза и, че в регистърът не е вписано увеличението на капитала т.е. не е вписан този собственик, за който говори г-н Гебрев. Това заяви икономическият министър Емил Караниколов заради думите на оръжейния търговец Емилиян Гебрев, че държавата все още го притиска относно собствеността на русенския военен завод.

"Към момента собственикът е една офшорка. Не ѝ помня името – говори се, че зад нея стои Цветан Василев", продължи Караниколов. Съдът е казал, но има много предварителни решения, в които е казано, че има различни процедури. Има много дела – за прихващания, задължения. Смятам, че това се прави, за да изтекат давностни срокове, подчерта Емил Караниколов.

Твърдение: Цветан Василев прибрал 15 млн. евро през "Дунарит"

Източилият милиарди от КТБ банкер беглец Цветан Василев е прибрал 15 млн. евро през оръжейния завод „Дунарит“. Това стана я...

Караниколов заяви пред bTV, че "Дунарит" хем платил 50 млн. лева на Държавната консолидационната компания (ДКК), хем е подадена жалба, че не дължи парите. Затова има запор върху завода, добави министърът. Икономическият министър обаче каза "Емко", вместо "Дунарит", но се поправи. И отрече, че офшорката "Виафот", свързвана с Делян Пеевски, е взела пари от ДКК – ДКК първо била изкупила вземания от КТБ, като на първа инстанция съдът посочил, че "Дунарит" платил частично на ДКК.

Икономическият министър отрече, че има процедура за национализация и че държавата ще се намеси, ако има опасност друга офшорка да вземе заводът. Но министърът подчерта, че нямало забрана ошфорка да е собственик – въпросът е кой стои зад нея и дали няма да го предаде на "някой с нечисти интереси". "Разбрахме се да не пречим на "Дунарит" да работи", уточни Емил Караниколов и подчерта, че след като се изчистят съдебните дела, тогава държавата ще седне на масата и ще се изясни кой ще е собственик.

Караниколов обвини Гебрев и, че не може да се оправдава с незнание как преди него Цветан Василев взел "Дунарит".

"Номинация съм на "Атака" – какви руски интереси защитавам. "Атака" е националноотговорна партия. Няма патриотична партия в  България, която да защитава други интереси, освен националните", завърши Караниколов темата с шпионския скандал.

Внесен е иск за отнемане на имущество за над 13 млн. лв. от Гебрев

Конфискация на имущество за 13 млн.лв. от Емилиян Гебрев и сина му Христо. Искът е внесен от антикорупционната комисия в Софийския гра...

Същевременно бившият президент Росен Плевнелиев изрази очакване пред Нова телевизия, че прокуратурата и институциите ще представят повече по шпионския скандал с Николай Малинов, за да не остане усещане, че това е само политическа акция.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
Последно в Актуално