Корпоративно-търговска общност атакува президента, казва Огнян Минчев

50674
Корпоративно-търговска общност атакува президента, казва Огнян Минчев
Снимка: БГНЕС

Има една корпоративно-търговска общност, която притежава мощна медийна група и която в момента контролира властта в България. И единствено президентът Росен Плевнелиев не е съгласен да действа в интерес на тази общност. Това заяви политологът Огнян Минчев в сутрешния блок на Нова телевизия.

Според Минчев точно корпоративно-търговската общност, чрез своята изключително мощна медийна група, е помогнала да се сформира сегашното правителство – полулегитимно, без да има достатъчно авторитет нито в България, нито в чужбина, смята Минчев.

Плевнелиев сезира КС за Пеевски

В следващите дни ще сезирам Конституционния съд с искане да се произнесе по решението на Народното събрание, свързано със злополучния и...

Атаките срещу президента започнаха още в момента, в който стана ясно, че ще трябва да се сформира служебно правителство”, подчерта политологът. Първо атакуваха Плевнелиев, че е слаб президент и второ - с компромат, че е прекалено мощен задкулисно. „Тези две атаки са несъвместими”, смята Минчев и добави, че те са започнали в момента, в който е трябвало да сформира служебно правителство. 

Според политолога Андрей Райчев въпросът с офшорките по отношение на Плевнелиев е комичен. „Когато избраха президента той каза, че е милионер. Това, че се опитват да кажат, че е богат, е комично. Атаката на тема собственост касае един период, в който той е бил бизнесмен”, уточни Райчев.

Провал или не?

Самият Райчев обаче смята, че Плевнелиев се е провалил като президент. Според политолога той не се е справил с организирането на изборите и всъщност е играл само ролята на човек, който „топли мястото на Борисов”. Райчев заяви, че е комично да се смята, че Станишев, Местан и Сидеров се управляват от Цветан Василев и Делян Пеевски. „Плевнелиев сам се натика не като обединител на нацията, а като страна”, каза Райчев.

Бареков разкри защо Борисов и Плевнелиев са летели заедно

Бойко Борисов и Росен Плевнелиев са летели заедно вчера, за да отидат на погребението на председателя на ЕНП Вилфрид Мартенс". Това раз...

Тезата на Андрей Райчев обаче беше бурно оспорена от Огнян Минчев. Минчев заяви, че още със скандала в Костинброд корпоративно-търговската клика, който повлия пряко на изборния резултат, е тръгнала да прави „практически стъпаловиден преврат” в държавата. Последва назначаването на „това марионетно правителство”, след това дойде кандидатурата на Делян Пеевски за председател на ДАНС. Единствен президентът видя това и предприе стъпки срещу тези действия, заяви Минчев.

Според Райчев обаче това е „вземане на страна и политическа линия”. „Президентът е поставен там да друго – парламентът определя политиката”, каза политологът. „Ролята на президента не е да е крупие – той трябва да е държавник”, контрира Минчев.

Минчев директно обвини Андрей Райчев, че директно е помогнал за закриването на НСИ и заради това сега виждаме статистически данни, които показват, че "БСП върви неудържимо нагоре, което е похвално, а ГЕРБ логично върви надолу". Андрей Райчев отвърна, че това не е вярно - има много социологически агенции като МБМД, "Алфа Рисърч", които също дават данни.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика