Кунева: В България има медиен монопол

29230
Кунева: В България има медиен монопол
Снимка: БГНЕС

Въпросът за публичността на медиите в България трябва да бъде поставен в Народното събрание, защото точно Народното събрание следва не само да приема закони, но и да следи как се спазват. Това заяви в сутрешния блок на Нова телевизия лидерът на "Движение България на гражданите" Меглена Кунева.

По думите й в момента може да се говори за медийния монопол на един човек. „Вие видели ли сте Волен Сидеров да извика някой от хората, които медиите наричат олигарси?”, попита Кунева и добави, че българския парламент седи настрани.

Кунева: ГЕРБ и БСП са в мач един с друг

"Важното е одобрението на Реформаторския блок да расте. Потенциалът беше определен като 28 % и това е стеремежът ни, защото има значен...

„Европейската комисия разследва медийния пазар, когато вижда липса на конкуренция, а тук това е екзотична идея. Вярвам, че българският парламент трябва да работи различно и колкото по рано стане това, толкова по-добре”, категорична беше тя.

Попитана кой е хореографа на решението за Делян Пеевски тя каза, че има срастване на партии от целия спектър на парламента с кръгове, които определят как страната да се развива или да не се развива. „Наричам този стил "gang", което означава "банда". Това е политически картел. Имената могат да се сменят, но интересите остават. И тези интереси дърпат страната назад”, каза Кунева.

Нейното мнение е, че колкото и да е неприятно, имаме едно правителство, което не става за нищо.

На въпрос трябва ли да се махнат партийните субсидии тя отговори, че те не трябва да се махнат, но трябва да бъдат понижени наполовина. „Това трябва да е еднакво за всички партии – и парламентарни, и извънпарламентарни”, уточни Кунева.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика