Петков: Радан Кънев смята, че е над закона

4103
Петков: Радан Кънев смята, че е над закона
Снимка: БГНЕС

Радан Кънев се чувства над закона и това не прави впечатление на никой. Това каза зам.-председателят на АБВ Румен Петков пред bTV.

В студиото той беше донесъл стенограма от разговор, в който са участвали Радан Кънев и премиерът Бойко Борисов. Според Петков този разговор е воден още преди първото гласуване на промените в Конституцията.

„Ще цитирам какво казва Кънев: С други думи, дали България ще продължава да робува на решенията на Конституционния съд или е освободена”, прочете Петков. Според него това означава, че лидерът на ДСБ иска суспендиране на КС.

Петков: Не подкрепяме бюджета, защото в него няма приоритети

В този бюджет няма политики, няма приоритети. Така зам.-председателят на АБВ Румен Петков коментира защо коалиционните партньори няма д...

„Министър-председателят Борисов на същата среща казва: Едно от консенсусните предложения на АБВ, надявам се и на реформаторите, е да бъдат 6 на 5 в полза на прокурорите. 6 на 6 противоречи на Конституцията”, допълва Петков.

„Искам да отхвърля твърдението, че Христо Иванов не се е срещал с политическите сили”, каза още Румен Петков. По думите му АБВ са се срещали с правосъдния министър. „Тогава му зададох два въпроса – какво означават промените в Конституцията за съдебната система и за гражданите и защо не е показал списъците със съдии, прокурори и следователи, които бавят правосъдието”, каза Петков.

По думите на зам.-председателя на АБВ ако тези списъци станат публични много лесно ще се ускорят процесите в съдебната система. „Христо Иванов беше честен с мен и каза, че нищо не му пречи”, допълни Петков.

„Няма как да не остане привкус, че Христо Иванов и хората около него са искали да яхнат прокуратурата”, смята Петков.

Хакерската атака срещу ДБГ

Според Реформаторите Гроздан Караджов разпространява спекулации

"Във връзка с изявленията на народния представител Гроздан Караджов, че 15 членове на ПГ имат готовност да излязат в опозиция, Ви инфор...

„Не повярвах това да е истина. Няма как да е вярно, но там има разум”, каза Румен Петков по повод хакерската атака срещу имейла на ДБГ.

По-рано днес до медиите беше разпратено официално съобщение, което гласеше, че ДБГ минава в опозиция. По-късно това беше опровергано от партията, които обясниха, че хакерска атака е в основата му.

„Това е едно изкривяване, по което компетентните органи трябва да работят с резултат, иначе ще покажем, че спекулата е всекидневна”, каза Петков.

„Аз лично не мисля, че ще има други оставки от правителството, няма защо да има”, категоричен е зам.-председателят на АБВ.

Той допълни, че трус в кабинета няма да има.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика